Places logo
Menu

Brabantse bloemisten best bereikbaar, Drenthe blijft achter

Brabantse bloemisten best bereikbaar, Drenthe blijft achter

Met Valentijnsdag in aantocht draaien de vele bloemisten die ons land rijk is weer een topomzet. Ook wanneer u niets met Valentijnsdag heeft is het nog steeds een aardige geste om uw geliefden een boeketje cadeau te doen. Zeker in de periode rond Valentijnsdag kan het nogal druk zijn bij deze winkels. Een boeket of bloemstuk reserveren is dan soms geen overbodige luxe. U wilt immer niet met lege handen bij uw geliefde aankomen. Daarom onderzocht telefoonboek.nl de telefonische bereikbaarheid van bloemisten.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 3577 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Bloemist'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 268 van de 3577 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 7,5% van de gevallen. Dat betekent dat 92,5% van de onderzochte bloemisten weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Brabant best, Drenthe minder

Onder de 268 bloemisten die niet bereikbaar waren vallen relatief veel Drentse en Zeeuwse zaken; in deze provincie was respectievelijk 11,4% en 11,2% matig bereikbaar. In Noord-Brabant en Gelderland zijn bloemisten het best bereikbaar Het bedrijf met de meeste klachten staat in Ridderkerk: De Plantenhal noteerde maar liefst 122 mislukte belpogingen. Ook een vestiging van Fleurmonde in Uden kreeg veel klachten (81 mislukte pogingen).

Groene vingers

Volgens Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice, zien deze bereikbaarheidscijfers er goed uit: "92,5% met bijna geen klachten, dat is een compliment waard. Bloemisten hebben vaak niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk groene vingers. Wanneer een winkelier met zijn handen in de potaarde zit, kan het opnemen van de telefoon er makkelijk bij inschieten. In zo'n geval zou een antwoordservice die last kunnen verlichten."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Drenthe 11,4%

Zeeland 11,2%

Limburg 10,9%

Groningen 9,8%

Flevoland 8,8%

Utrecht 8,3%

Zuid-Holland 8,2%

Friesland 7,8%

Noord-Holland 7,1%

Overijssel 7,0%

Gelderland 5,8%

Noord-Brabant 5,0%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!