Places logo
Menu

ACM pakt onduidelijke energiefacturen aan

ACM pakt onduidelijke energiefacturen aan

Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt dat facturen van de meeste Nederlandse energiebedrijven lastig te begrijpen zijn voor de consument. Een aantal bedrijven doen het zo slecht, dat de ACM dreigt met een dwangsom.

De ACM onderzocht energiefacturen van 40 verschillende energiebedrijven. Aan deze bedrijven heeft zij laten weten dat onduidelijkheid wat betreft facturen opgelost moest worden voor 1 juli 2017. Ondanks de waarschuwing van de ACM, heeft het merendeel van de energiebedrijven geen aanpassingen gemaakt in hun facturen.

21 van de 40 bedrijven die de ACM onderzocht, zijn al goed op weg. Er is echter nog genoeg ruimte voor verbetering. Bij 16 bedrijven zijn er al voldoende aanpassingen gemaakt: hun facturen zijn nu duidelijk genoeg. Bij de overige drie bedrijven zijn de energiefacturen zo onduidelijk dat de ACM dreigt een dwangsom op te leggen. Om welke bedrijven het gaat, dat wil de ACM niet bekendmaken.

Consumentenrecht

De ACM is ervan overtuigd dat iedere consument recht heeft op een duidelijke energiefactuur die begrijpelijk kan worden gecontroleerd. De eis voor duidelijkere energierekeningen bestaat al langer: consumenten klagen al jaren dat zij termen en kosten krijgen voorgeschoteld die zij niet begrijpen.

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijd



Je wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!