Places logo
Menu

Binnenkort geen ongewenste telefoontjes van bedrijven meer

Binnenkort geen ongewenste telefoontjes van bedrijven meer

Er is door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken een nieuw wetsvoorstel ingediend: geen ongewenste telefoontjes meer van bedrijven. En dus ook van zzp'ers. Wat betekent dit?

Expliciete toestemming vereist

Telemarketeers mogen niet meer zomaar contact opnemen met potentiële klanten, maar alleen wanneer iemand hier expliciet toestemming voor heeft gegeven. Ook mag er niet meer anoniem gebeld worden. Dit maakte het ministerie van Economische Zaken vandaag bekend.

Telefoongegevens van zzp'ers worden bijvoorbeeld van het register van de Kamer van Koophandel gehaald. Op deze manier kunnen bedrijven potentiële klanten benaderen om bijvoorbeeld een contract te verkopen. Voor bestaande klanten gaat deze regeling nog niet in. Bedrijven worden hier vrij ingelaten om dit te beperken. Als dit niet helpt, zal alsnog een wettelijk termijn ingevoerd worden.

Uit een onderzoek onder 1.100 Nederlanders blijkt dat de meerderheid aangeeft telefoontjes van onder andere uitgevers, loterijen en goede doelen ook niet te waarderen.

Bel-me-niet register

Het bel-me-niet register is bedoeld om ongewenste telefoontjes tegen te gaan. Consumenten kunnen zich hier aanmelden met vaste en mobiele nummers. Bedrijven mogen hen dan niet meer telefonisch benaderen voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden.

Foto: Bigstock

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!