Places logo
Menu

7 tips voor een succesvolle zakelijke website!

7 tips voor een succesvolle zakelijke website!

Veel bedrijven hebben er een: een zakelijke website. Dat moet ook wel in het digitale tijdperk waarin we nu leven. Maar hoe zorgt u voor een succesvolle zakelijke website met vele bezoekers? In deze blog deelt Places.nl 6 tips om uw website succesvol te maken.

1. Up-to-date

Ten eerste is het belangrijk dat uw website up-to-date is. Uw website laat een van de eerste indrukken achter bij de consument. Het komt niet goed over als er verouderde gegevens op de website staan. Bovendien haken klanten af als ze u niet kunnen bereiken of als ze zien dat de website verouderd is. Als u uw website regelmatig update is dat ook positief voor de vindbaarheid van uw website.

2. SEO

Uw website kan nog zo mooi en goed zijn, u moet natuurlijk wel bezoekers krijgen op de website. Daarvoor kunt u Search Engine Optimization (SEO), ofwel zoekmachineoptimalisatie, inzetten. Daarmee zorgt u ervoor dat uw website goed vindbaar is via zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google en Bing.

3. Social media

Zorg dat u actief bent op social media. Social media zijn bij uitstek geschikt om naamsbekendheid op te bouwen en daarmee internetbezoekers naar uw website te trekken. Deel kennis van uw vakgebied, zodat u steeds meer volgers en dus een groter netwerk krijgt. Via LinkedIn kunt u ook in relevante groepen kennis delen.

4. Blog

Naast social media kunt u ook via een blog uw kennis over uw vakgebied delen. Ga bij het schrijven uit van het belang van de lezer: een goede blog sluit aan bij de verwachtingen, interesse en het niveau van uw lezers. Een blog is niet bedoeld om te adverteren voor uw product; schrijf bijvoorbeeld over relevante ontwikkelingen in uw branche. Natuurlijk kunt u in de blog wel aangeven hoe u deze ontwikkelingen terug laat komen in uw bedrijfsvoering of producten. De content is tegenwoordig erg essentieel. Zorg dus voor unieke, goed geschreven content.

5. Nieuwsbrief

U kunt de berichten die u op uw website post bundelen in een nieuwsbrief. Als u dit voor elk nieuwsbericht of blog doet, kan dat als spam ervaren worden. Een keer per maand kan al genoeg zijn, afhankelijk van het werk wat u doet. Verstuur de nieuwsbrief in ieder geval op een vast tijdstip op een vaste dag, zodat uw nieuwsbrief in het verwachtingspatroon van de ontvangers past.

6. Mobiel-vriendelijk

Zorg ervoor dat uw website leesbaar is op mobiele telefoons. Dit kan met een mobiele site, waarbij men kan switchen met een desktopversie. Het kan ook met een app, maar dat is een kostbaardere optie. Dit wordt aangeraden als uw bedrijf al wat groter is.

Places bedrijfsvermelding

Niet alleen door social media en blogs wordt uw website beter vindbaar, ook door een uitgebreide bedrijfsvermelding komen (potentiële) klanten bij u terecht. Hiermee bereikt u maandelijks zon 6,6 miljoen (potentiële) klanten. Kijk voor de uitgebreide mogelijkheden op onze website. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op via 024-3555 299. We helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!