Places logo
Menu

7 reden waarom een website onmisbaar is voor uw bedrijf!

7 reden waarom een website onmisbaar is voor uw bedrijf!

'Vroeger hadden we ook geen website nodig om een bedrijf goed te runnen, dus waarom nu wel?' is een van de veelgehoorde redenen van kleine zelfstandigen om niet het wereldwijde web op te gaan. De tijden zijn ondertussen erg veranderd en internet is niet meer weg te denken uit het zakenleven. Een website is even onmisbaar als een telefoon of fax. Waarom? In dit artikel leest u … redenen!

#1 Een website straalt geloofwaardigheid uit

Als uw bedrijf een website heeft, wint u meteen aan professionaliteit en geloofwaardigheid. Klanten krijgen vertrouwen in wat jij doet en in wat jij verkoopt. Daarnaast is een website een ideale plaats om een verhaal te vertellen aan uw (potentiële) klanten.

#2 Een website is dag en nacht beschikbaar

Een website is dag en nacht beschikbaar: mensen kunnen naar uw producten en/of diensten op zoek gaan wanneer het hen uitkomt en alle nodige informatie vinden. Met dank aan webshops kunnen mensen zelfs 's nachts bestellen wat ze graag willen. Al uw klanten hebben een andere dagindeling en een website/webshop komt voor hen dan goed van pas!

#3 Een website is goed vindbaar

Bijna elke zoektocht op het internet begint bij Google: uit onderzoek van Wundermann Thompson Commerce bleek dat 53% van de Nederlandse online consumenten zijn zoektocht start via Google. Als u een website heeft, bent u sowieso vindbaar op Google als er gezocht wordt op de naam van uw bedrijf of uw domeinnaam. Het voordeel hiervan is dat u meer kans maakt om nieuwe klanten te krijgen. Een goede tip om deze kans te optimaliseren: probeer uw website goed te doen scoren in de Google zoekresultaten. Doe daarom zeker aan zoekmachine optimalisatie (SEO).

#4 Een website is ideaal voor klantenservice

Een van de belangrijkste pijlers voor uw bedrijf is een sterke klantenservice. Vooral in de tijd van social media geldt dat één gelukkige klant zal zorgen voor nog meer tevreden klanten. Voor elk bedrijf is mond-aan-mond reclame de beste publiciteit. Klanten stellen vaak dezelfde vragen, waar u eigenlijk al een kant-en-klaar antwoord op kan bieden. Een website is bij uitstek de plaats om een pagina te maken met veel gestelde vragen om heel wat tijd te besparen. Daarnaast verlaagt internet de drempel om contact op te nemen: mensen durven niet altijd te bellen, maar een website bekijken of mail sturen wel.

Laat een website maken voor uw bedrijf

#5 Een website geeft inzicht

Door analytics tools in te zetten, kunt u uw bezoekers in het oog houden. Zo weet u wie hoeveel tijd doorbrengt op uw website en welke pagina's in de smaak vallen. Bij brochures of andere vormen van promotie is dit natuurlijk onmogelijk te meten. Aan de hand van deze informatie kunt u uw website optimaliseren en klanten aanspreken op basis van hun voorkeuren.

#6 Een website geeft gemak

Voor uw klanten is het gemakkelijk dat ze niet naar uw winkel of bedrijf hoeven te komen om de aangeboden producten te verkennen. Op uw website vinden ze zelf alles dat ze nodig hebben en voelen ze geen druk om iets te kopen. Daarnaast is een website uitermate geschikt om te communiceren met uw klanten. Is er iets veranderd binnen uw bedrijf? binnen no-time zet u dat online en zijn alle klanten die uw website bezoeken op de hoogte. Ook is een domeinnaam of webadres veel makkelijker te onthouden dan een telefoonnummer.

#7 Een website is uw online visitekaartje

Uw website is het online visitekaartje van uw bedrijf: het is het eerste dat potentiële klanten van u zien, het gezicht van uw bedrijf en de ideale plek om klanten meer te vertellen over uzelf en uw business. Uw visitekaartje moet uw klant direct grijpen en ervoor zorgen dat hij/zij meteen actie onderneemt om met uw bedrijf zaken te doen. Het is belangrijk om echt te investeren in een website die op u is afgestemd, bij u past en écht laat zien wie u bent en wat u doet.

Bent u zelf niet gespecialiseerd in het maken van website of wil u er gewoon geen tijd mee verliezen? Verschillende partijen kunnen u daarbij helpen! Places.nl kan voor u een mooie, gebruiksvriendelijke website opbouwen en deze ook, in samenspraak, van content voorzien.

Vraag informatie aan

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!