Places logo
Menu

6 tips om je aanwezigheid op social media te vergroten

6 tips om je aanwezigheid op social media te vergroten

Door actief aanwezig te zijn op social media vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Door steeds op het scherm van jouw volgers voorbij te komen beïnvloed je hun koopgedrag en zorg je ervoor dat ze loyale klanten worden. Benieuwd hoe je dit doet? Lees maar mee!Waarom is aanwezigheid op social media belangrijk?

Om potentiële klanten te bereiken natuurlijk! Door actief aan de slag te gaan met social media zorg je voor een grotere naamsbekendheid. In Nederland zijn ruim 7 miljoen mensen actief op social media. Grote kans dus dat ook jouw doelgroep hier aanwezig is!


Met deze tips vergroot jij je aanwezigheid op social media

1. Wees actief op relevante social media kanalen

Allemaal leuk en aardig, die online wereld. Maar op welke kanalen moet je dan aanwezig zijn? Het heeft natuurlijk geen zin om twee keer per week te posten op Twitter als jouw doelgroep daar niet aanwezig is.

Ga daarom op onderzoek uit en kijk waar jouw doelgroep aanwezig is. Maken ze gebruik van Instagram en Facebook of zijn ze wellicht juist super actief op LinkedIn. In ons artikel over relevante social media kanalen kijken we samen op welke kanalen jouw doelgroep actief is.


2. Promoot je kanalen

Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat klanten van jouw socials af weten. Maak het hen gemakkelijk door buttons toe te voegen op je website en in je e-mails. Zo geef je hen met één klik op de knop de mogelijkheid om jou te volgen op social media.

Heb je nog een potje met geld liggen? Dan kun je met advertenties zelfs mensen bereiken die nu nog niet eens van jouw bestaan af weten. Je kiest hierbij zelf je doelgroep, waardoor je tot in detail kunt bepalen aan wie jouw advertentie wordt voorgeschoteld.


3. Ga mee in de trends

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Nou ja, echt jatten is het niet natuurlijk! Ga mee in de huidige trends en geef er je eigen draai aan. Dit is een van de meest effectieve manieren om een grotere aanwezigheid op social media te creëren. Meeliften op trends zorgt namelijk voor een verhoogde kans om viraal te gaan en hiermee heb je tegen minimale kosten een groot bereik!

4. Zorg voor consistentie

Consistency is key. Door met regelmaat te posten kom je consistent in beeld bij potentiële klanten, wat zorgt voor een verhoogde naamsbekendheid. Hebben zij over twee maanden een glazenwasser nodig? Dan ben jij de eerste aan wie zij denken.

Om je social media kanalen te laten groeien zul je veel content moeten posten. Het is lastig om iedere dag tijd vrij te maken voor het plaatsen van een nieuwe post; je hebt natuurlijk genoeg andere dingen te doen. Maak daarom gebruik van handige tools als Social Pilot. Hiermee kun je van tevoren je posts inplannen, waardoor je er daarna geen omkijken meer naar hebt.


5. Get social

Niemand heeft zin om tegen de muur te praten. Ook jouw volgers niet. Als je wilt dat gebruikers jou volgen of zelfs met je communiceren, dan moet je actief betrokken zijn. Reageer dan ook actief op comments en beantwoord vragen in je DM. Hiermee bouw je een goede klantrelatie op en laat je zien dat je je volgers waardeert.


6. Analyseer, reflecteer en verbeter

Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. Kom erachter welke content jouw volgers het leukst vinden door te kijken welke posts het beste scoren. Je kunt zelfs direct aan hen vragen welke content zij graag zouden zien! Hiermee zorg je voor meer betrokkenheid vanuit je volgers, waardoor jouw aanwezigheid op social media vergroot wordt.


Wil je graag aan de slag met social media marketing, maar weet je niet hoe je jouw doelgroep het beste kunt benaderen? Bij Places.nl zijn we gespecialiseerd in het creëren van relevante en unieke content, om zo potentiële klanten om te zetten in klanten. Wil je meer weten? Vraag dan hieronder een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!