Places logo
Menu

4 handige tips om uw uren snel en effectief bij te houden

4 handige tips om uw uren snel en effectief bij te houden

Een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap is urenregistratie. Het is essentieel voor het in kaart brengen van kosten, succesvol projectmanagement en goede boekhouding. Ook als u werkzaam bent als ZZP'er is het waardevol om een goed systeem te vinden voor uw urenregistratie. Places.nl helpt u alvast op weg en geeft u tips zodat u snel en efficiënt uw uren kan registreren.

Gebruik apps

Er zijn tegenwoordig talloze apps om uren bij te houden voor zowel Android als iOS die je heel eenvoudig kunnen ondersteunen. Hier een paar opties voor u te overwegen:

  • Gekko Uren is een gratis app voor iOS en Android. Deze app geeft u de mogelijkheid om een gratis account aan te maken waarbij de nadruk ligt op urenregistratie. U kunt met de gratis app ook facturen sturen, helaas zijn deze wel voorzien met het Gekko watermerk. Gekko heeft een overzichtelijke interface. Zo ziet u naast de uren die u tijdens een project bijhoudt ook uw totale dagelijkse tijdsbesteding.
  • Salarybook is ook een gratis app die verschillende klussen tegelijk voor u kan bijhouden. U kunt een rapportage van uw gemaakte uren direct opslaan in Dropbox.
  • Urenreg is een betaalde app voor iOS en Android. Met deze app voegt u eenvoudig klanten en projecten toe. U kunt gemakkelijk projecten selecteren en daarmee aan de slag gaan. De uren die u op de website heeft geregistreerd of via uw app worden automatisch geregistreerd.

2. Sluit uzelf helemaal af

U moet altijd bereikbaar zijn. Maar moet u even doorstomen? Of heeft u bepaalde werkzaamheden die u het liefste in één keer zou willen uitvoeren? Om snel en efficiënt te werk te gaan is het raadzaam om even geen telefoon en email bij u in de buurt te hebben en u af te sluiten van de omgeving.

3. Vergeet verlof-en verzuimuren niet

In het kader van uren registreren, is het ook belangrijk om verlof-en verzuimuren te registreren van personeel. U kunt ervoor zorgen dat de verlof-en verzuimurenregistratie geïntegreerd is met de algemene urenregistratie. Op die manier zijn de verlof-en verzuimuren direct verwerkt met de gewerkte uren en houd u het overzichtelijk.

4. Stroomlijn werkprocessen

Als u uren verkoopt en deze moet factureren is het belangrijk om geen enkel uurtje te vergeten. Gewerkte uren die u niet kunt factureren kunt u simpelweg zien als inkomstenverlies. Probeer daarom uw werkprocessen te stroomlijnen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!