Places logo
Menu

3 tips om uw Instagram marketing te boosten

3 tips om uw Instagram marketing te boosten

Instagram is hot! Momenteel hebben 1,8 miljoen Nederlanders een Instagram account. Een perfecte kans om uw bedrijf te promoten. Places.nl geeft u 3 tips om uw Instagram account succesvol in te zetten.

1. Een kijkje achter de schermen

Veel mensen zijn nieuwsgierig ingesteld. Het is dus erg leuk om foto's te plaatsen van wat er allemaal gebeurd achter de schermen. Bijvoorbeeld foto's van het productieproces, technische foto's of foto's van het personeel. Klanten zien graag dingen die ze normaal niet te zien krijgen. Op deze manier kunnen klanten zich niet alleen identificeren met het product of merk, maar ook de mensen daarachter.

2. Betrek uw klanten

Het is verstandig om uw klanten te betrekken bij uw Instagram profiel. U kunt klanten bijvoorbeeld foto's laten posten met een hashtag van uw bedrijf. Zo plaatsen klanten van Nike foto's van hun nieuwe sneakers of hardloop prestaties en maken daarbij gebruik van de hashtag #Nike. Door een hashtag te claimen en promoten op uw profiel zorgt u ervoor dat klanten die zich identificeren met uw merk dit kunnen uiten op sociale media. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf (winkel, bar, kapper etc.) zichtbaar is op Google maps, zodat klanten de locatie aan kunnen geven wanneer ze een foto posten. Op deze manier betrekt u klanten bij uw bedrijf op een creatieve manier.

3. Maak een aantrekkelijk profiel

Zorg ervoor dat u voldoende foto's heeft op uw account. Nieuwsgierige klanten nemen graag een kijkje op uw profiel en als daar maar 3 foto's op staan zijn ze snel uitgekeken. Naast het plaatsen van product foto's kunt u uw profiel interessanter maken door ook belevenissen toe te voegen. Bent u werkzaam in de sportbranche, dan kunt u ook actiefoto's of livestreams van sportevenementen plaatsen. Ook is het maken van een coherent profiel verstandig. Een profiel met terugkomende kleuren en een consistente uitstraling zorgen voor esthetische rust. Zorg wel dat het profiel niet saai wordt, ook dan haken klanten af. Met een aantrekkelijk profiel bent u namelijk beter zichtbaar.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de nieuwste trends? Neem dan regelmatig een kijkje op onze Places blog pagina. Hier kunt u dagelijks nieuwe blogs vinden over relevante ontwikkelingen voor ondernemers. Wilt u meer weten over wat Places voor u kan betekenen? Neem contact op via 024-3555299, wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!