Places logo
Menu

Lokale vindbaarheid en tips voor een uniek MKB

Lokale vindbaarheid en tips voor een uniek MKB

Het belang van lokale vindbaarheid voor uw MKB, tips om een uniek MKB te zijn, social media gedrag in Nederland en de tevredenheid van MKB'ers over betaaldiensten. U kon het deze week allemaal terugvinden op de blog van Places.nl. Omdat het weekend voor de deur staat hebben wij voor u nog even alles op een rij gezet.

Het belang van lokale vindbaarheid voor uw MKB

Voor u als ondernemer is het belangrijk om gevonden te worden door uw klanten. Vooral voor MKB'ers is lokale vindbaarheid belangrijk, aangezien het merendeel van het klantenbestand uit de regio komt. Denk bijvoorbeeld aan een kapper, taxibedrijf of de plaatselijke boekenwinkel. Ziet u het belang van lokale vindbaarheid ook in en wilt u weten hoe deze kunt optimaliseren? Hieronder vindt u een aantal handvaten die u hiermee kunnen helpen. Lees mee over het belang van lokale vindbaarheid voor uw MKB

Tips om een uniek MKB te zijn

Onder de term MKB vallen ondernemingen met maximaal 250 medewerkers. In Nederland valt 99% van deze bedrijven onder deze categorie. Het is dus niet gemakkelijk om als MKB'er de kop boven het maaiveld uit te steken. Omuw MKB van de rest te onderscheiden, is het noodzakelijk dat u ontdekt wat u uniek maakt. Of dat u iets unieks creëert, door u te richten op de sterke punten van uw bedrijf.

Social Media gedrag in Nederland: Facebook en Youtube meest gebruikt

Newcom, een onafhankelijk marktonderzoeksbureau, heeftonderzoekgedaan naar Nederlandse social media gebruikers in 2014. Voor u als ondernemer bij uitstek een kans om te zien of u uw communicatiepijlen goed richt. Het is het vijfde jaar op rij dat Newcom dit social media onderzoek uitvoert. Dit jaar hebben maar liefst 15.179 personen meegewerkt aan het onderzoek. Places.nl zet de belangrijkste resultaten voor u op een rijtje.

MKB tevreden over elektronische betaaldiensten

Nederland telt steeds minder bankkantoren en pinautomaten. Toch zijn de MKB-bedrijven meer tevreden over de bereikbaarheid van bank- en betaaldiensten. Dit blijkt uit een door het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) uitgevoerd onderzoek, de zogenoemde bereikbaarheidsmonitor. Deze uitkomsten lijken in eerste instantie tegenstrijdig, hoe zit dat precies? Lees meer over de tevredenheid van MKB'ers over betaaldiensten

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!