Places logo
Menu

Webdevelopers inhuren om uw eigen website online te zetten: Nodig of overbodig?

Webdevelopers inhuren om uw eigen website online te zetten: Nodig of overbodig?

U onderneemt. U heeft een mooi product en/of service, u heeft uw doelgroep gedefinieerd en bent klaar om de volgende stap te zetten: investeren in een website. Een informatiepunt voor uw doelgroep, maar ook uw online visitekaart. Huurt u iemand in om een website voor u te bouwen of kunt u dit zelf? Dit is natuurlijk uw eigen keuze. Places Nieuws zocht voor u uit waarom u geen webdeveloper in hoeft te huren om een eigen website te maken.

Waarom een website maken?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom het loont om te investeren in een website. In onze huidige tijd, waarbij het grootste deel van de mensen bezit over een smartphone en een internetverbinding, is een website de manier om gevonden te worden door uw doelgroep en potentiële klanten. U kunt uw klantenkring hiermee dus uitbreiden, online gevonden worden, een indruk achterlaten en bezoekers op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen omtrent uw business.

Vraag informatie aan

Wat is een webdeveloper?

Een webdeveloper is iemand die door middel van HTML en codetalen een website voor u bouwt. Deze codes veranderen dan in een functionerende website waarop bezoekers kunnen klikken en eventueel reacties kunnen achterlaten. Dit verschilt van een webdesigner, die om tafel gaat met zijn cliënt om de behoeften en wensen in kaart te brengen van het bedrijf. Aan de hand hiervan wordt een stijl opgezet. Dit is vergelijkbaar met de huisstijl, maar specifiek gemaakt voor een website.

Investeren in een webdeveloper of zelf een website maken?

Het voordeel van het kiezen voor een webdeveloper is dat u zelf geen tijd hoeft te steken in uw website. U bent verzekerd van een goed werkende website, zonder dat u zelf diverse codetalen aan hoeft te leren of u hoeft te verdiepen in betaalde advertenties, content marketing en Search Engine Optimisation (SEO). Maar u kunt er ook voor kiezen om een eigen website te bouwen, door middel van een platform als WordPress bijvoorbeeld. Hier kunt u uw eigen thema's kiezen. Het is een eenvoudige manier om uw eigen website op te zetten.

5 redenen waarom u geen webdeveloper hoeft in te huren

1. Een website maken is niet de eerste stap

Bij het opzetten van uw eigen onderneming is het maken van een website niet de eerste stap. Natuurlijk helpt het om meer naamsbekendheid te genereren, maar er zijn andere vragen die u eerst moet aanpakken alvorens een mooie website te ontwikkelen. Het gaat hier om een aantal basisvragen die u helpen uw business idea beter uit te werken. Wat kunt u precies bieden met uw bedrijf? Aan wie biedt u dit aan? Hoe ziet uw markt eruit? Welke risico's zijn er in deze markt? En veel meer. Pas als u dit duidelijk heeft uitgewerkt, hoeft u te denken aan een website.

2. In de startfase van uw onderneming is een basiswebsite voldoende

Wanneer u zich nog in de startfase van uw onderneming bevindt, is het belangrijker dat u online gevonden wordt dan dat u het beste webdesign heeft. Het is dus vooral praktisch. Zeker in deze beginfase, wat vaak nog een onzekere periode is, is het niet de moeite waard om te investeren in een webdeveloper. Stel dat uw business idea niet aanslaat, maar u wel duizenden euro's heeft geïnvesteerd in een website. Dat zou zonde zijn.

3. De beste webdevelopers zijn niet beschikbaar

Voor grotere websites en grotere bedrijven worden webdevelopers vaak vast ingehuurd. Wanneer talent wordt gevonden voor een goede prijs, kan het gunstig zijn om deze full-time in huis te halen. Dat betekent dus ook dat de beste webdevelopers zich niet meer op de markt bevinden.

Vraag informatie aan bij Places

4. Webdesign veroudert snel

De wereld ontwikkelt snel, technologische ontwikkelingen blijven elkaar opvolgen en ook webdesigns zijn snel veroudert. Investeren in een professionele website met een mooi design kan leuk zijn, maar vindt u dit nog steeds mooi over 2 jaar? Het kan daarom effectiever zijn om zelf een thema te kopen in Wordpress, of om een doorlopend abonnement te hebben zodat uw website op elk moment naar uw wensen en de nieuwste ontwikkelingen aangepast kan worden.

5. Er zijn genoeg websites beschikbaar die u verder kunnen helpen

Wilt u toch zelf de tijd nemen voor een website? Meerdere gratis websites zijn beschikbaar waarmee u de eerste stappen kunt zetten naar online vindbaarheid. Ook kunt u voor relatief lage prijzen thema's kopen die aansluiten bij uw wensen en uw bedrijf om toch origineel te blijven. Daarnaast kunt u investeren in bedrijven die voor u websites maken en deze naar uw wensen aanpassen. Op deze manier investeert u niet te veel geld en kunnen uw wensen beantwoord worden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over codeertalen.

Wanneer u het maken van een website toch liever uitbesteed, biedt Places Websites de uitkomst voor u. Vanaf €8,25 per maand wordt een website voor u ingesteld, waarbij 24/7 service beschikbaar is en u direct beter wordt gevonden in Google.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!