Places logo
Menu

Wachtmuziek: do or don't?

Wachtmuziek: do or don't?

U kent ze vast wel: de Bohemian Rhapsody, Norah Jones, Beethoven en de New Orleans jazzdeuntjes. De bekende wachtmuziekjes aan de telefoon waar je óf een hekel aan hebt, of die je gezellig mee neuriet. Maar wat is nou slim om te doen als bedrijf? Wel een muziekje of geen muziekje? Een pieptoon of stilte? Places.nl geeft u vandaag meer inzicht in het gebruik van wachtmuziek aan de telefoon.

Doelgroep bepalen

Om te bepalen of een wachtmuziekje geschikt is om te gebruiken is het belangrijk om duidelijk te hebben wat uw doelgroep is. Richt uw bedrijf zich bijvoorbeeld tot ouderen? Dan zou een wachtmuziekje van de Top 40 niet zo gepast zijn en kunt u beter een klassieker muziekje kiezen. Ontvangt u telefoon van veel verschillende mensen? Dan kunt u zich afvragen of een wachtmuziekje goed is om te gebruiken, of dat een attentietoon zoals een piepje beter aansluit.

Rechtenvrije muziek

U kunt niet zomaar elk liedje of nummer gebruiken als wachtmuziek. Veel muziek mag u niet zomaar gebruiken omdat daar copyright op zit. Rechtenvrije muziek kunt u daarom het beste gebruiken. Rechtenvrij houdt in dat er vaak geen auteursrecht op zit en dat u dus de muziek voornamelijk gratis voor allerlei doeleinden mag gebruiken.

Beste wachtmuziekje

Het is gebleken dat het beste wachtmuziekje een herhalende 'tuut' toon is. Dit wordt ook wel een 'attentietoon' genoemd. Met een specifiek wachtmuziekje maakt u het wachten voor sommigen aangenamer en voor anderen vervelender. Complete stilte is ook afgeraden omdat de beller zich dan vaak afvraagt of hij of zij nog verbonden is. Zo heeft 3FM een onderzoekje gedaan naar het slechtste wachtmuziekje. Klik op deze link om te luisteren welke wachtmuziekjes dus níet goed zijn.

Antwoordservice Places

Wilt u nou te allen tijde dat uw klanten en bellers iemand aan de lijn krijgen in plaats van dat ze moeten wachten? De Antwoordservice van Places neemt de telefoon voor u op en ontvangt boodschappen als u onbereikbaar bent. Meer weten hierover? Of gratis onze antwoordservice proberen? Neem gerust contact met ons op via info@places.nl of 024 3555 299. Wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!