Places logo
Menu

Waarom LinkedIn voor uzelf of uw bedrijf goed kan werken

Waarom LinkedIn voor uzelf of uw bedrijf goed kan werken

Bedrijven richten zich tegenwoordig veel op Facebook, Instagram en Twitter. Dit is zeker voordelig, maar onderschat de waarde van een professioneel platform als LinkedIn niet. Op dit platform zitten veel mensen die op zoek zijn naar serieuze zakenrelaties of nieuwe werknemers. De voordelen van dit netwerk zijn eindeloos. Places Nieuws zocht er een paar voor u uit.

Ongelooflijk veel mogelijkheden

Het aanmaken van een bedrijfspagina op LinkedIn is vrij gemakkelijk en vergroot de vindbaarheid van uw bedrijf ook op Google. Personen kunnen aanbevelingen plaatsen op uw producten. Verder kunnen werknemers bij hun functie uw bedrijf laten doorlinken naar uw pagina. Op die manier toont LinkedIn in een overzicht wie er werkzaam is bij uw bedrijf. Dit kan aantrekkelijk zijn voor potentiele nieuwe werknemers. Dit is pas een kleine greep uit de mogelijkheden. Ook biedt LinkedIn betaalde diensten indien u nog meer functies wilt benutten.

Hier moet u op letten

Het is belangrijk goed na te denken over hoe u uw bedrijf neerzet. Een eerste indruk maakt u maar een keer. Zo is het belangrijk om foto's van goede kwaliteit en uw bedrijfslogo toe te voegen. Beschrijf daarnaast ook goed wat uw bedrijf te bieden heeft en hoe u te bereiken bent. Het kan ook interessant zijn bepaalde content te delen met anderen, zoals bijvoorbeeld artikelen van externen of een eigen blog indien beschikbaar.

Statistieken

LinkedIn biedt ook statistieken waarmee u inzichten krijgt in uw persoonlijke succes op dit platform. Het geeft een kijkje in het aantal volgers, gedeelde berichten, kliks en weergaven van uw profiel. Het gaat ook dieper hierop in, van volgers kunt u bijvoorbeeld zien wat hun demografische gegevens zijn, hoe het aantal volgers verandert over een periode van tijd en hoe u scoord in vergelijking met andere maanden. Ook zijn er grafieken te zien met nog meer interessante gegevens. Kortom, naast de informele social media kanalen, kunnen professionele kanalen ook in uw voordeel werken.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!