Places logo
Menu

Verrassend weinig arbeidsbureaus met werkende website

Verrassend weinig arbeidsbureaus met werkende website

Het zoeken naar vacatures en informatie omtrent werk wordt steeds vaker online gedaan. Zo bleek uit eerder onderzoek al dat het aantal online geplaatste vacatures blijft toenemen. Daarmee is het voor uitzendbureaus, intermediairs en loopbaancoaches belangrijk om een website te hebben met up-to-date informatie. Telefoonboek.nl vroeg zich daarom af of arbeidsbureaus zich hiervan bewust zijn en onderzocht het aantal werkende websites.

Onderzoek

In totaal werden 17.449 bedrijven die geregistreerd zijn bij Telefoonboek.nl in de categorie 'arbeidsbureau' onderzocht op een werkende website. Belangrijk hierbij is dat organisaties in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden beschouwd in dit onderzoek. De uitkomsten toonden aan dat bij 7.202 arbeidsbureaus sprake bleek te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op slechts 41,3%. Daarmee lijkt het erop dat er voor de meeste arbeidsbureaus nog online verbeteringen gemaakt kunnen worden. Wel kan het zo zijn dat deze bedrijven zijn aangesloten bij een algemene of overkoepelende organisatie.

Responsive

Daarnaast is er in dit onderzoek gekeken naar het aantal werkende websites met een responsive design. Responsiveness zorgt ervoor dat een website automatisch meebeweegt met de grootte van het scherm. Daarmee is een website altijd goed leesbaar en bruikbaar op zowel desktop als tablet en mobiel. Hierdoor zullen bezoekers vaker en langer een website bezoeken wanneer deze gemakkelijk in gebruik is voor elk apparaat. Ook zijn dit soort websites sneller te vinden, aangezien zij hoger worden geplaatst in de Google ranking. Uiteindelijk werd bij maar liefst 92,4% een responsive design gevonden. Dat betekent dat bij slechts een klein percentage (7,6%) van de websites van arbeidsbureaus aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze worden bekeken op mobiel of tablet.

Gemengde uitkomsten

Ronny Oonk, manager van Places Websites denkt dat een gedeelte van de arbeidsbureaus het erg goed doet en doorheeft wat ze kunnen bereiken met hun website. Daarentegen is er voor het grootste gedeelte van de arbeidsbureaus nog ruimte voor verbetering: "Voor de arbeidsbureaus zonder werkende website en responsive design is er nog werk aan de winkel. Om de dienstverlening te verbeteren is het hebben van een werkende website namelijk onmisbaar, zeker in een tijd waarin het aantal online plaatsingen van vacatures en ontwikkelingen blijft toenemen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!