Places logo
Menu

Verhoog uw bloginteractie met nieuws!

Verhoog uw bloginteractie met nieuws!

De weblog is een effectief communicatiemiddel en wordt daarom steeds vaker ook door bedrijven ingezet. Het grootste voordeel van bloggen is natuurlijk dat blogartikelen overzichtelijk en goed te doorzoeken zijn. Een weblog kan op verschillende manieren worden gebruikt: als vervanging van interne communicatie tot het bieden van actuele informatie over het bedrijf. Er is echter nóg een manier waarop u uw schrijfsels handig in kunt zetten, namelijk om de vindbaarheid van uw bedrijf in Google vergroten. Places.nl vertelt u meer in deze blog!

Houd uw blog actueel

Een slimme manier om te zorgen dat uw bedrijfsmatige blogpagina hoger komt in de zoekresultaten van Google, is door te bloggen over actuele gebeurtenissen. Google rangschikt weblogs namelijk in volgorde van belangrijkheid. Een actueel onderwerp leidt sneller tot reacties van volgers en zorgt zo voor beweging op uw pagina. De meeste interactie krijgt u natuurlijk op nieuwsonderwerpen waar iedereen wel een mening over heeft.

Wat mag niet?

Waarschijnlijk haalt u regelmatig inspiratie voor onderwerpen uit de actualiteiten die u iedere dag tegenkomt. Het gebruik van nieuwsartikelen in uw tekst is echter niet zomaar toegestaan en wordt beperkt door bepalingen van de Auteurswet. Zo mogen alleen blogs die zelf actueel nieuws brengen, nieuwsberichten overnemen. Als er bij een bericht 'Alle rechten voorbehouden' staat, mag hij helemaal niet worden overgenomen en anders moet u vaak betalen. Ook op foto's zit vaak auteursrecht waardoor u die niet zonder toestemming mag overnemen.

Wat mag wel?

Korte, zakelijke nieuwsartikelen en feiten mogen wel worden overgenomen in eigen woorden. Citeren mag ook, mits met bronvermelding. Linken naar een nieuwsbericht met een klein stukje inleiding is bovendien toegestaan. Verder mogen persberichten ook worden overgenomen met vermelding, omdat die vanuit organisaties gestuurd worden om zoveel mogelijk verspreid te worden. Tot slot kunt u de RSS- feed van de nieuwssite of krant gebruiken voor uw blog.

Contact met de klant

Wanneer u webloglezers heeft aangetrokken met uw actuele blogonderwerpen, wilt u natuurlijk wel dat zij uiteindelijk contact met u opnemen. Natuurlijk kunt u simpel een link plaatsen, maar door een online contactformulier op uw blog is de stap minder groot voor potentiële klanten om contact op te nemen. Kunt u nog wel wat hulp gebruiken bij uw zakelijke website? Met Places Websites maakt u eenvoudig een website met een goed design en verbetert u uw vindbaarheid. Meer informatie hierover vindt u hier.

Wilt u ook op andere manieren meer websitebezoekers trekken? Kijk dan eens voor de mogelijkheden van adverteren op Places.nl en Openingstijden.com. Daarmee bereikt u namelijk 6,6 miljoen potentiële klanten! Kijk hier voor de mogelijkheden van adverteren.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!