Vanaf 2019 vaderschapsverlof verlengd van twee naar vijf dagenVaderschapsverlof verlengd

Wie de afgelopen jaren vader is geworden, zal het ongetwijfeld hebben gemerkt. Het ouderschapsverlof in Nederland is momenteel voor de kersverse vaders niet zoals gewenst. Na de geboorte van hun kind krijgen vaders op dit moment slechts twee dagen verlof. Daar komt verandering in. Tijdens een debat over ouderschapsverlof heeft bijna heel de Tweede Kamer zich achter het plan gevestigd: vanaf volgend jaar zal het vaderschapsverlof worden verlengd van twee naar vijf dagen.

Mogelijkheden uitgebreidverlof worden nog verder

Hoewel er meerdere partijen zijn die liever een nog langer ouderschapsverlof hadden gezien, zijn er ongetwijfeld veel mensen blij met de uitkomst van het debat. Het verlengde verlof houdt in dat vaders na de geboorte van hun kind volledig worden betaald voor deze vijf vrije dagen. Dit wordt betaald door de werkgever. Wie in 2019 een nog langer verlof wil, kan vakantiedagen aanvragen. Vanaf 2020 geldt er een andere mogelijkheid: werknemers krijgen in het eerste half jaar na de geboorte van hun kind recht op vijf weken verlof extra tegen 70 procent van het loon. Dit wordt betaald door de overheid.

Voordelen werkgever en werknemer

Ondanks dat jij jouw werknemer wellicht volgend jaar een paar dagen langer moet missen, kleven er voor jou als werkgever ook voordelen aan. Het verlengde verlof zal zorgen voor productievere werknemers, doordat de balans tussen werk en privé dankzij het verlengde verlof beter wordt. Ook zorgt dit ervoor dat werknemers minder vaak ziek worden.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek