Places logo
Menu

Van startup naar winstgevend bedrijf

Van startup naar winstgevend bedrijf

Het aantal mensen dat een eigen bedrijf is gestart is de afgelopen jaren aardig gestegen. Jaarlijks starten er tussen de 120.000 en 140.000 Nederlanders een onderneming, 95% start als zzp'er. Veel zzp'ers houden het binnen een aantal jaar ondernemerschap alweer voor gezien. Binnen 5 jaar stopt bijna de helft van de ingeschreven zzp'ers met hun onderneming. Places.nl geeft u vandaag vier gouden tips waarmee u uw startup in een winstgevend bedrijf verandert.

1. Breng uw talenten in kaart

Bedenk goed waar u goed in bent, ga daarna over op actie. Zet in op uw eigen krachten, eigenschappen, en handelingen waar u goed in bent. Sta ook altijd open om te leren. Met de juiste mindset kunt u iedere uitdaging aan. Grijp obstakels aan om uzelf te verbeteren. Veel mensen hebben ook last van 'lack of self-awareness'. Ze houden zich teveel bezig met het compenseren van hun zwaktes, in plaats van het inzetten van hun krachten.

2. Creëer een positieve bedrijfscultuur

Omdat werknemers veel tijd van de dag doorbrengen op het werk, is het belangrijk dat ze hier ook zoveel mogelijk plezier hebben. Medewerkersbetrokkenheid blijft een aandachtspunt voor iedere manager. Volgens onderzoeksbureau Gallup voelt 80% van de Nederlandse werknemers zich niet betrokken bij het bedrijf waar ze werken. Als werknemers zich betrokken voelen dan maakt ze dat loyaler en productiever.

3. Zorg voor een sterk businessmodel

Het is natuurlijk het belangrijkste dat u een product of dienst creëert die mensen willen gebruiken. Zorg dat een u een solide businessmodel hebt wat aansluit bij uw product. Belangrijk is namelijk dat u zo snel mogelijk geld gaat verdienen zodat uw startup een echt bedrijf wordt. In uw businessmodel beschrijft u de manier waarop u waarde creëert. U maakt ook voor uzelf overzichtelijk op welke doelgroep u zich richt, via welke kanalen, met wie u bedrijf samenwerkt, etc.

4. Bouw aan uw merkwaarde

Door de huidige cultuur zijn consumenten steeds meer bewust van wie ze zijn en waar ze voor staan. Dit hangt samen met de redenen waarom ze dingen kopen. Zo zijn er consumenten die Nike schoenen kopen doordat Nike al 20 jaar merkbeleving levert. Het is dus belangrijk dat uw bedrijf aansluit op de waarden van uw klanten. Maar ook dat u die waarden communiceert.

Het is belangrijk dat u als onderneming goed zichtbaar bent. Bij Places kunt u gratis een bedrijfsvermelding aanmaken. Hierdoor bent u gemakkelijk te vinden op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Voor meer informatie over Places Adverteren kunt u ons bellen op 024-8200617, wij adviseren u graag over de mogelijkheden om uw bedrijf vindbaar te maken!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!