Places logo
Menu

Basic-Fit bij slechtst bereikbare sportscholen

Basic-Fit bij slechtst bereikbare sportscholen

De laatste jaren vond er een explosieve groei plaats in het aantal Nederlandse fitnesscentra. Uit een onderzoek van de Rabobank blijkt dat fitness met ruim 3 miljoen beoefenaars de grootste sport van Nederland is. Er zijn ruim 1.850 fitnesscentra in ons land. Fitness is een relatief dure sport met een hoog klantverloop. Klanten kunnen door het grote aanbod van sportscholen gemakkelijk wisselen van abonnement. Jaarlijks zegt dan ook gemiddeld een derde van de klanten zijn abonnement op. Om klanten te behouden en vragen over abonnementen snel te beantwoorden is het belangrijk dat sportscholen goed bereikbaar zijn. In een onderzoek van Telefoonboek.nl is te zien hoe het met de bereikbaarheid van sportscholen is gesteld.

Onderzoek

In het onderzoek van Telefoonboek zijn 904 telefoonnummers van sportscholen beoordeeld op hun bereikbaarheid. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 182 van de 904 sportscholen het geval, hetgeen neerkomt op 20,1% van de gevallen. Dat betekent dat 79,9% van de onderzochte telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgen.

Basic-Fit en Fit For Free

Twee grote sportaanbieders in Nederland zijn Basic-Fit (met 146 clubs in NL) en Fit For Free (met 80 vestigingen in NL). Van Basic-Fit werd bij meer dan de helft van de telefoonnummers na drie keer of meer geen gehoor gegeven aan de oproep. Zij zijn in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar'. De Basic-Fit in Hoofddorp heeft zelfs de meeste gemiste oproepen: zij namen 305 keer de telefoon niet op. Van Fit For Free zijn minder dan de helft van de telefoonnummers in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar'. Fit For Free is dus relatief gezien beter bereikbaar dan Basic-Fit.

Provincie
Als er wordt gekeken naar het verschil in bereikbaarheid per provincie is te zien dat Limburg het slechtst uit de bus komt. Daar is 9,3% van de sportscholen slecht bereikbaar. In het hoge noorden zijn de sportscholen beter bereikbaar: in Friesland en Drenthe is namelijk slechts 3,7% van de sportscholen meer dan drie keer niet bereikbaar.

Toenemende vraag naar persoonlijke begeleiding

Uit een onderzoek van de Rabobank blijkt dat er op de fitnessmarkt een toenemende vraag naar persoonlijke begeleiding en training in kleine groepjes is. Wanneer sportscholen niet bereikbaar zijn kunnen ze minder goed op deze trend in spelen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Het is daarom van belang om goed bereikbaar te zijn in een markt waar het verloop van abonnees zo hoog is."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Friesland: 3,7%

Drenthe: 3,7%

Gelderland: 3,8%

Overijssel: 4,5%

Noord-Brabant: 4,9%

Utrecht: 5%

Zuid-Holland: 5,4%

Noord-Holland: 5,6%

Zeeland: 6,1%

Flevoland: 6,2%

Groningen: 6,3 %

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!