Places logo
Menu

Solliciteren met voice search? Bij McDonald’s kan het al!

Solliciteren met voice search? Bij McDonald’s kan het al!

Dat voice search een steeds grotere rol gaat spelen in het dagelijks leven en bedrijfsleven wist u natuurlijk al. Het wordt ook wel dé SEO-trend van 2019 genoemd en dat is natuurlijk niet voor niets. Voice search houdt in dat u zoekt met uw stem, via een digitale assistent op bijvoorbeeld uw smartphone of tablet. Twee populaire digitale assistenten zijn Amazon Alexa en Google Assistent. Deze worden sinds kort door McDonald's ingezet voor het aantrekken van nieuw personeel.

McDonals Apply Thru

De fastfoodketen faciliteert hiermee 's werelds eerste stem geactiveerde sollicitatieproces. De uitspraak 'Hey Google, help me get a job at McDonald's' kan sollicitanten dus een echte baan opleveren. Deze spraakopdracht activeert de voice-app McDonald's Apply Thru. De naam van deze app is een verwijzing naar de bekende McDrive, ook wel Drive Thru genoemd. Zoals de Drive Thru zorgt voor gemak voor klanten, zorgt de Apply Thru voor gemak voor potentiële nieuwe medewerkers.

Hoe werkt de voice-app?

De voice-app opent uit zichzelf en werkt vrij simpel: na het activeren moet de sollicitant een paar basisvragen beantwoorden. Zo wordt er gevraagd naar naam, interesses en locatie. Wanneer deze gegevens ingevuld zijn, ontvangt de sollicitant een bericht op zijn telefoon met een link om het sollicitatieproces verder af te handelen.

Nog niet in Nederland

Inmiddels is de Apply Thru voice-app in Europa beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Buiten Europa kan er in de Verenigde Staten, Canada en Australië gesolliciteerd worden door middel van voice search. In de komende maanden wordt het stem geactiveerde sollicitatieproces doorgevoerd in andere landen, waaronder Nederland. Nog even geduld dus.
Past u voice search al toe binnen uw bedrijf? En ziet u het werven van potentiële medewerkers via voice search ook zitten? Lees in dit artikel wat voice search precies inhoudt wat voice search voor uw bedrijf kan betekenen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!