Places logo
Menu

Snackbars kunnen veel verbeteren aan hun online vindbaarheid

Snackbars kunnen veel verbeteren aan hun online vindbaarheid

Bent u bekend met het succes van Thuisbezorg.nl en heeft u ooit nagedacht om uw snackbar ook online vindbaar te maken? Tegenwoordig is het bij veel snackbars mogelijk dat klanten hun bestelling online doorgeven en thuis laten bezorgen. Maar hoe is het gesteld met de websites van snackbars? Zijn snackbars goed online vindbaar en maken zij het mogelijk dat hun klanten online bestellingen kunnen doorgeven? Places.nl zocht het voor u uit. Lees gauw verder voordat uw concurrent uw voor is.

Minder dan 21% een werkende website

Anno 2019 is een goed werkende website van essentieel belang en een belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie als snackbar. Uit de geregistreerde bedrijven op Telefoonboek.nl is het opmerkelijk dat slechts 4.060 van de 18.650 geregistreerde websites goed werken.Tegenwoordig willen klanten gemak ervaren, dit houdt in dat het belangrijk is voor klanten dat ze op uw website bestellingen kunnen doorgeven. Dit zonder dat ze bij u langs hoeven te komen. Hier valt dus veel te winnen voor jullie!

Minder dan 7% beschikt over een beveiligde website

Een beveiligde webverbinding kunt u herkennen aan 'https' in de zoekbalk. Dit houdt in dat de website beschikt over een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van een website door de gegevens te versleutelen. Hierdoor kunnen cybercriminelen geen data stelen. Dit is belangrijk als klanten via uw website bestellingen doorgeven en betalingen doen. Neem de veiligheid en privacy van uw klanten serieus en koop een SSL-certificaat via de webhosting van uw website. Bovendien beloont Google websites met een SSL-verbinding door ze hoger in Google te plaatsen en ziet uw website er betrouwbaar uit.

Responsive webdesign laat te wensen over

Een responsive webdesign houdt in dat uw website op elk mobiel apparaat goed werkt en alle elementen goed zichtbaar zijn. Tegenwoordig bestellen maarliefst 90% van van de consument via hun smartphone of tablet. Het is daarom erg belangrijk dat uw website goed leesbaar is op mobiel. Een responsive website wordt ook beter geïndexeerd door Google, wat ook resulteert in betere online vindbaarheid. U wilt natuurlijk niet dat uw klanten naar de concurrent vertrekken die wel heeft geïnvesteerd in een werkende website. Uit de 18.650 geregisteerde websites op Telefoonboek.nl blijken er slechts 366 responsive te zijn. Dit is natuurlijk erg weinig. Vooral er gekeken wordt naar het succes van Thuisbezorgd.nl waaruit blijkt dat er veel behoefte is vanuit de consument om online te kunnen bestellen.

Uit deze gegevens kunnen we vaststellen dat er nog veel te winnen is voor snackbars en hun online vindbaarheid. Een goede website overtuigt uw klanten tot actie, zorgt dat ze een flinke bestelling bij u achterlaten en niet online bestellen bij uw concurrent.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!