Places logo
Menu

Smile! Profielfototips voor ondernemers

Smile! Profielfototips voor ondernemers

Een eerste indruk is snel gemaakt, dit geldt ook voor een foto. Voor een goede presentatie van uzelf heeft u dus een goede profielfoto nodig. Een profielfoto wordt steeds belangrijker in ons digitale tijdperk. Men wil niet alleen weten wat voor bedrijf u heeft, maar ook wat het gezicht erachter is. Benieuwd hoe u het beste op uw profielfoto kunt maken? Lees dan snel verder in deze Places blog.

Uitstraling

Het is belangrijk dat uw profielfoto een professionele uitstraling heeft. Een vakantiekiekje op uw LinkedIn profiel zal niet zo snel een serieuze indruk maken. Tenzij die foto bijdraagt aan uw positionering, maar dit is echt een uitzondering. Zorg ervoor dat u een stralende foto hebt. Met een mooie glimlach maakt u al snel een positievere en vriendelijkere indruk.

Uniform

Zorg dat de foto past bij de uitstraling van uw website. Is uw website licht en fris zorg er dan voor dat uw foto dit ook uitstraalt. Een donkere foto zal dus niet mooi passen binnen dit ontwerp. Frisse en warme kleuren zorgen eerder voor een positieve uitstraling dan koude en grauwe kleuren. Als u meerdere foto's plaatst, zorg er dan voor dat deze foto's bij elkaar passen en zo voor een uniforme uitstraling zorgen.

Herkenbaar

Mensen moet u ook herkennen op uw profielfoto. Dus zorg ervoor dat de foto realistisch is en up-to-date. Plaats geen foto's van jaren geleden, of onduidelijke en onscherpe foto's. Kies ook niet voor uw bedrijfslogo als profielfoto, zoals hierboven vermeld willen mensen graag weten met wie ze zakendoen.

Kleding

Welke kleding is gepast? Doe een mooie outfit aan waar u zich lekker in voelt. Let er ook op dat uw kleding matcht met uw bedrijf. Als u normaal nooit een stropdas draagt, doe deze dan ook niet om voor de foto. Een neutrale look met een kleurig item werkt het beste. Te saai of te kleurig zal niet positief werken. Vaak werken veel kleuren en motiefjes niet goed in combinatie met uw website.

Wilt u graag meer tips voor een stralende website dan kunt u vrijblijvend terecht bij onze Places Website makers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!