Places logo
Menu

Slimme webtools voor ondernemers

Slimme webtools voor ondernemers

Als ondernemer kunt u tegenwoordig gebruik maken van veel webtools. Dit zijn services en programma's op het internet die u kunnen helpen bij uw onderneming. Veel webtools zijn er op gericht om uw leven als ondernemer zo gemakkelijk mogelijk te maken en u de informatie te geven die u nodig heeft. Webtools voor ondernemers zorgen ervoor dat u efficiënter kunt werken en daardoor tijdwinst behaald. De meeste webtools zijn af te stemmen op uw wensen waardoor ze u optimaal kunnen helpen. Ook is het prettig voor u als ondernemer dat veel webtools gratis zijn of gratis proefperiodes hebben. Het bespaart u kosten en u kunt meteen zien of de webtool precies is wat u zoekt. Maar welke webtools zijn nu echt handig voor u? Places.nl heeft een aantal slimme webtools voor u op een rijtje gezet.

Vergaderen via Skype

Wellicht heeft u al eens gehoord van Skype. Het wordt vaak privé gebruikt, maar Skype is ook ideaal voor zakelijk gebruik. Skype is een goed middel voor een drukke ondernemer om te overleggen. Het biedt de mogelijkheid om virtueel te spreken met meerdere deelnemers. Voor een vergadering hoeft u dus niet meer bij elkaar te zitten in dezelfde ruimte. Ook wanneer uw internationale relaties hebt kunt u deze gemakkelijk spreken via Skype. Skype biedt dus een efficiënte manier van overleggen, die bovendien gratis is. Wilt u meer informatie over online vergaderen, bekijk dan eens onze blog over videoconferencing.

Grote bestanden versturen via WeTransfer

Als ondernemer heeft u wellicht regelmatig grote bestanden of foto's die u naar andere personen of klanten wilt sturen. Deze bestanden kunt u niet via email versturen omdat ze te groot zijn. WeTransfer is een ideale down- en upload dienst die het wel mogelijk maakt om grote bestanden in een keer te versturen. U kunt foto's, documenten, video's, muziek en presentaties in een keer versturen. WeTransfer is erg gebruiksvriendelijk en gratis tot 2 gigabyte. U kunt uw bestanden naar maximaal 20 personen per keer sturen. Deze personen ontvangen een bericht via de email. De bestanden blijven nadat ze zijn geüpload twee weken beschikbaar voor de personen waaraan u ze heeft verstuurd. Niemand anders dan deze personen kunnen de bestanden zien en downloaden. Zodra de bestanden zijn gedownload door de personen ontvangt u een bevestiging. Na de deadline verwijderd WeTransfer de bestanden definitief.

Vergeet geen taken met Remember the Milk

Wanneer u druk bent is het soms lastig om overzicht te houden over alle taken. Om te zorgen dat u niets vergeet kunt u gebruik maken van dit to-do hulpje. Remember the Milk is een webtool die het mogelijk maakt om online een to-do lijstje bij te houden. Via Remember the Milk heeft u uw to-do lijstje altijd bij de hand. U kunt deze ordenen en herinneringen instellen zodat u niets vergeet. Remember the Milk is te koppelen aan bijvoorbeeld Google Agenda, Igoogle en Outlook. Ook kunt u uw takenlijst bijhouden via uw telefoon. Ga naar www.rememberthemilk.com, aanmelden is gratis.

Werk in de cloud met GoogleDrive of Dropbox

Door online webtools zoals GoogleDrive en Dropbox is een usb stick definitief verleden tijd. Deze gratis tools maken het mogelijk om al uw bestanden op te slaan in de cloud. U reserveert als het ware een plek online, waar uw bestanden staan. De cloud is een veilige omgeving, waar alleen u en eventueel uw medewerkers bij de bestanden kunnen. U hoeft hiervoor alleen in te loggen met uw emailadres en wachtwoord. De bestanden zijn te allen tijde in te zien en aan te passen, waar u ook maar bent. Deze webtools zijn daarom ideaal voor als u thuis wilt werken of wanneer u op zakenreis bent in het buitenland en toch uw bestanden wilt gebruiken. Daarnaast kunt u de bestanden ook op een makkelijke wijze delen met anderen door deze toegang te geven tot het bestand. GoogleDrive maakt het zelfs mogelijk om met meerdere personen tegelijk in hetzelfde document te werken. Ideaal voor bijvoorbeeld samenwerking in projecten.

Maak een eigen nieuwsblad met Paper.Li

Paper.Li biedt gratis de mogelijkheid om uw eigen dagelijkse nieuwsblad samen te stellen met alles wat u en uw klanten interesseert. Via het nieuwsblad kunt u bijvoorbeeld uw bestaande klanten op de hoogte houden van nieuwe producten of diensten en andere interessante nieuwtjes. Dit nieuwsblad kunt u delen met al uw klanten of plaatsen op uw social media. Het is een ideaal middel om uw onderneming te promoten. Door het delen van uw nieuwsblad kunt u de interesse wekken van potentiële klanten. Maar net zo belangrijk is de binding die u hierdoor kunt creëren met bestaande klanten. Zelf schrijven is niet nodig; het is de bedoeling dat u bestaande artikelen van andere sites selecteert. Paper.li zorgt daarbij voor een correcte bronvermelding. In de Newsstand vindt u een overzicht van mogelijke digitale kranten.

Beheer uw personeelsgegevens met PrettigPersoneel.nl

Met PrettigPersoneel kunt u al uw personeelszaken online bijhouden. Het is een ideaal middel voor startende ondernemingen en MKB'ers om bijvoorbeeld het ziekteverzuim en contractduur maar ook alle persoonsgegevens van uw personeel in bij te houden. Zo heeft u altijd alle gegevens van uw personeel bij de hand en online geordend. Dit voorkomt onnodige papieropslag, en een hoop zoekwerk wanneer u bepaalde gegevens over uw personeel nodig heeft. Daarnaast krijgt u ook reminder-mails wanneer iemand jarig is of wanneer een contract afloopt. Zo vergeet u nooit belangrijke data. U hoeft geen ingewikkelde software te installeren want PrettigPersoneel werkt online binnen een veilige omgeving. Wanneer u vragen heeft kunt u deze stellen aan de persoonlijke ondersteuning. PrettigPersoneel.nl biedt een gratis proefaccount van 30 dagen, zodat u kunt testen of PrettigPersoneel.nl voldoet aan uw wensen als ondernemer.

Social media buttons via AddThis

U ziet ze tegenwoordig overal, kleine buttons van social media platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn waarmee bezoekers berichten, artikelen en blogs kunnen delen met iedereen. De ideale manier om uw naamsbekendheid en bereikbaarheid te vergroten! Via Addthis kunt u gemakkelijk deze buttons toevoegen aan uw site. AddThis geeft u een code die u plaatst op de pagina's van uw site waar u de buttons wilt tonen. Vanaf dat moment staan de share buttons op uw site. U kunt uw bezoekers stimuleren om de buttons te gebruiken door ernaar te verwijzen in de tekst en door ze goed zichtbaar in beeld te brengen. Plaats de buttons bijvoorbeeld direct onder een tekst.

Beheer uw sociale netwerken via Hootsuite

Als onderneming kunt u tegenwoordig niet meer zonder social media. Wilt u tijd besparen en al uw social media beheren via één programma? Dan is Hootsuite een ideale webtool. Via Hootsuite kunt u bijvoorbeeld uw berichten en updates via één klik op meerdere social media sites plaatsen. Het is ook leuk om te variëren in uw berichten op verschillende social media, ook dit kunt u vanaf een plek doen. Daarnaast kunt u via de analytics-functie ook zien hoe succesvol u bent op social media. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een overzicht van uw Twitterstatistieken te maken waarin uw populairste tweets en trefwoorden staan. Zo kunt u snel zien welke onderwerpen populair zijn voor uw volgers. Hootsuite biedt een aantal functies gratis aan. Wilt u optimaal gebruik kunnen maken van Hootsuite, dan kunt u overwegen het Pro pakket te nemen voor € 7,19 per maand. Wilt u meer informatie over Hootsuite en wat u hiermee kunt? Kijk dan hier.

Slim zoeken met Google Alerts

Met Google Alerts kunt u altijd op de hoogte blijven van alle interessante berichten. U geeft zelf belangrijke zoektermen op en Google maakt voor u desgewenst dagelijks een update van alle berichten waarin uw zoektermen voorkomen. Interessante zoektermen zijn bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam, uw concurrenten, producten die uw onderneming verkoopt en uw eigen naam. U kunt Google Alerts ook gebruiken voor linkbuilding. Wanneer u benieuwd bent wie links van uw site plaatst, dan kunt u dit eenvoudig bijhouden met Google Alerts. Bent u op zoek naar geavanceerdere tools om in een oogopslag te zien hoe u vandaag op internet staat? Neem dan eens een kijkje op de site van Clipit. Uiteraard zijn dit niet alle webtools die het internet te bieden heeft. Er zijn veel verschillende soorten webtools voor ondernemers, ieder met een andere specialiteit. Ook bestaan er veel mobiele apps voor smartphones en tablets die ondernemers helpen om efficiënt te werken. Enkele handige apps om uw financiën te regelen vindt u hier.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!