Places logo
Menu

Slechts 40,3% kinderdagverblijven heeft werkende website

Slechts 40,3% kinderdagverblijven heeft werkende website

De zomervakantie begint deze week voor het midden van het land. Hoewel kinderen kunnen genieten van een welverdiende vakantie, is dit voor hun ouders niet altijd het geval. Een kinderdagverblijf kan op zo'n moment een uitkomst bieden. Zo gingen er in 2016 702.000 kinderen naar de kinderopvang en blijft dit aantal toenemen. Het is dan ook van belang dat ouders zich online kunnen oriënteren en contact kunnen opnemen met kinderdagverblijven wanneer ze vragen hebben. Telefoonboek.nl zocht daarom uit hoe het staat met het aantal werkende websites van Nederlandse kinderdagverblijven.

Onderzoek

In totaal zijn 18.300 kinderdagverblijven uit de database van Telefoonboek.nl getest op een werkende website. Hierbij werden bedrijven met een URL, maar zonder werkende webpagina, niet meegerekend. Bij 7373 kinderdagverblijven was er sprake van een werkende website, hetgeen neerkomt op 40,3% van het totaal. Dit betekent dat de ruime meerderheid (59,7%) van de Nederlandse kinderdagverblijven geen werkende website heeft en daarmee online minder goed vindbaar is. Mogelijk vallen kinderdagverblijven zonder eigen website onder een overkoepelende organisatie zoals Spelenderwijs of Kober. Vaak worden contactgegevens en verdere informatie van verschillende vestigingen dan op één algemene website vermeld.

Responsive

Ondanks het relatief lage percentage van werkende websites, leverde het testen van het aantal werkende websites van kinderdagverblijven op responsiveness goede resultaten op. Bij een responsive design is een website bruikbaar en leesbaar voor elk apparaat. Dit komt doordat de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van zowel desktop als mobiel en tablet. In totaal bleek 98,6% van het aantal werkende websites een responsive design te hebben. Dit betekent dat kinderdagverblijven met een eigen website zich waarschijnlijk bewust zijn van het belang van gebruiksgemak en online vindbaarheid. Het hebben van een responsive webdesign kan namelijk de online vindbaarheid via Google vergroten waardoor het aantal aanmeldingen bij een kinderdagverblijf kan toenemen.

Ruimte voor verbetering

Zeker in de zomerperiode is het belangrijk dat kinderdagverblijven goed bereikbaar en online vindbaar zijn, denkt Ronny Oonk, manager van Places Websites. "Consumenten willen zich online kunnen oriënteren en vinden het daarnaast van belang dat contactgegevens en informatie gemakkelijk te vinden is. Een overzichtelijke website met relevante informatie kan ervoor zorgen dat dit binnen een aantal clicks mogelijk is. Voor het merendeel van de kinderdagverblijven valt er dus nog winst te behalen als het aankomt op online aanwezigheid en vindbaarheid."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!