Places logo
Menu

Slechts 37,1% vakantiehuizen heeft werkende bedrijfswebsite

Slechts 37,1% vakantiehuizen heeft werkende bedrijfswebsite

Nu de schoolvakanties weer van start zijn gegaan is het voor veel mensen tijd om er een paar dagen tussenuit te gaan en te ontspannen. Veel Nederlanders kiezen er dan ook voor om een vakantiehuis te boeken en blijven steeds vaker binnen ons land. Maar voordat u een vakantiehuis boekt, is het van belang dat u zich online kunt oriënteren, een online sneak peak krijgt en u natuurlijk de laagste prijs hoeft te betalen. Telefoonboek.nl zocht daarom uit hoe het is gesteld met het aantal werkende websites van vakantiehuizen.

Onderzoek

In totaal staan 2108 bedrijven geregistreerd bij Telefoonboek.nl binnen de categorie 'vakantiehuis'. Deze zijn gecheckt op het hebben van een werkende website. Belangrijk daarbij is dat bedrijven met een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden meegerekend in dit onderzoek. Uiteindelijk bleek dat slechts 784 van alle vakantiehuizen in het bezit was van een werkende website, hetgeen neerkomt op 37,1%. Dat betekent dat er voor een ruime meerderheid (62,9%) van de vakantiehuizen een slag te slaan is als het aankomt op online aanwezigheid via een eigen bedrijfswebsite.

Responsive

Naast het hebben van een werkende website is er ook getest op responsiveness. Een responsive design houdt in dat de website automatisch meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat waarop het getoond wordt. Daarmee wordt de gebruiksvriendelijkheid en leesbaarheid intact gehouden ongeacht het apparaat dat in gebruik is. Daarnaast kan het hebben van een responsive design de online vindbaarheid via Google vergroten omdat dit soort websites relevant zijn gemakkelijk in gebruik. In totaal bleek 98,6% van het aantal werkende websites ook een responsive webdesign te hebben. In tegenstelling tot het percentage van werkende websites, is het percentage met een responsive design een uitkomst om trots op te zijn.

Inspelen op huidige ontwikkelingen

"Zeker nu steeds meer mensen in Nederland blijven om hun vakantie door te brengen is het belangrijk dat vakantiehuizen online vindbaar zijn via werkende bedrijfswebsites", denkt Ronny Oonk, manager van Places Websites. "Steeds meer mensen willen weten waar ze hun geld aan besteden en zullen zowel foto's van het huis of prijsopties willen zien voordat zij iets boeken. Het hebben van een overzichtelijke website met deze opties kan daarmee bijdragen aan het werven van nieuwe klanten."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!