Places logo
Menu

Slechts 36,6% recreatiebedrijven heeft een eigen website

Slechts 36,6% recreatiebedrijven heeft een eigen website

Met de start van de schoolvakanties krijgt de recreatiebranche het weer een stuk drukker. Voor de meeste mensen is het dan ook tijd voor ontspanning of een dagje uit. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos variërend van wellness en zwembaden tot pretparken en theater. Voordat men eropuit trekt, wordt er online volop gezocht naar interessante mogelijkheden. Online aanwezigheid is voor deze branche dan ook essentieel om gevonden te worden en klanten aan te trekken. Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende websites binnen de recreatiebranche.

Onderzoek

Uit de database van Telefoonboek.nl werd een totaal van 5946 recreatiebedrijven onderzocht. Hierbij is het belangrijk dat bedrijven met een URL, maar zonder werkende webpagina, als 'niet werkend' werden meegeteld in dit onderzoek. In totaal bleek bij 2170 bedrijven sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt om slechts 36,5% van alle recreatiebedrijven. Dat betekent dat het merendeel van de Nederlandse recreatiebedrijven (63,5%) niet online aanwezig is via een eigen website. Daarmee lijkt het voor een groot deel nog een flinke slag te slaan. Wel is het mogelijk dat organisaties zonder werkende website via social media of een overkoepelende website online vindbaar zijn.

Responsive

Naast het hebben van een werkende website is er getest op het hebben van een responsive design. Wanneer er sprake is van een responsive design, is een website gebruiksvriendelijk en leesbaar ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt. Dit komt doordat een website met een responsive design zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van een desktop, mobiel of tablet. In tegenstelling tot het lage percentage van werkende websites, is het aantal werkende websites met een responsive design erg hoog. Zo heeft maar liefst 97,9% van het aantal werkende websites ook een responsive design. Deze bedrijven zijn zich waarschijnlijk bewust van de vele voordelen die een responsive website met zich meebrengt. Klanten bezoeken een responsive website namelijk vaker en langer. Daarnaast kan het hebben van een responsive website een aantal plaatsen in de Google Ranking verschil maken, waardoor bedrijven beter vindbaar zijn.

Ruimte voor verbetering

Volgens Ronny Oonk, manager van Places Websites is dit een redelijk teleurstellende uitkomst. "De recreatiebranche is namelijk een branche met veel concurrentie waardoor het belangrijk is dat bedrijven er bovenuit steken en goed vindbaar zijn. Een overzichtelijke en duidelijke bedrijfswebsite kan hieraan bijdragen en ervoor zorgen dat bedrijven nieuwe klanten aantrekken."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!