Places logo
Menu

Tips: Hoe promoot u uw Places Website?

Tips: Hoe promoot u uw Places Website?

Uw Places Website is helemaal af, de domeinregistratie is geregeld en uw website staat al online. Iedereen met een internetverbinding heeft de mogelijkheid om uw website te bezoeken. Dan moeten zij natuurlijk wel weten dat uw website de lucht is ingegaan! In deze blog vertelt Places u hoe u uw website kunt promoten, zodat uw website veel bezoekers trekt en uiteindelijk zorgt voor nieuwe klanten. Het belang van het promoten van websites wordt vaak onderschat, terwijl dit toch noodzakelijk is om zeker in een beginstadium veel bezoekers te trekken. Met de volgende tips wordt het promoten van uw website een stukje makkelijker en zullen er meer surfers op uw website terecht komen.

1. Gebruik Google Analytics

Google Analytics is een gratis statistiekprogramma. Met behulp van dit programma kunt u zien hoeveel mensen uw website bezoeken en op wat voor manier zij gebruik maken van uw website. Hoe dit programma precies werkt kunt u in deze blog over Analytics lezen.

2. Social Media en Linkbuilding

Door de link van uw website op andere websites en social media te plaatsen wordt de kans op bezoekers groter, doordat het waarschijnlijker is dat zij uw website ergens voorbij zien komen. Met een gratis bedrijfsvermelding van Places kunt u uw social media links al gratis weergeven. Uw website stijgt in populariteit bij de zoekmachines door alle vermeldingen, wat vervolgens ook weer zorgt voor een grotere bereikbaarheid. Om potentiële klanten op een specifieke pagina terecht te laten komen, kunt u er ook voor kiezen om links van specifieke pagina's achter te laten. Deze pagina's worden ook wel landingspagina's genoemd en zijn speciaal ingericht op de combinaties van zoekwoorden. Dit zorgt ervoor dat ook deze pagina's snel naar boven komen bij de zoekmachines.

3. Plaats advertenties

Ouderwets adverteren is nog steeds een goede manier om uw Places website te promoten. U kunt dit doen door gebruik te maken van online advertentieprogramma's die speciaal gericht zijn op het promoten van website. Een voorbeeld van zo'n programma is Google Adwords. Meer informatie over online adverteren vindt u in deze blog over adverteren voor dummies.

4. Houd bestaande klanten op de hoogte

Uw nieuwe website moet natuurlijk niet alleen bij potentiële klanten onder de aandacht gebracht worden. Ook bestaande klanten zullen goed geïnformeerd moeten worden, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Een goede manier op dit te doen is het versturen van een nieuwsbrief via e-mail. Hiermee kun u uw website en andere belangrijke zaken vermelden, zodat ook bestaande klanten goed op de hoogte zijn. Heeft u nog geen website? Via Places kunt u een gratis website aanmaken om uw bedrijf online goed vindbaar te maken. In een paar stappen kunt u uw website naar eigen wens in elkaar zetten. Heeft u al wel een website, maar nog geen domeinnaam? Vanaf €9,95 per jaar biedt Places u een domein aan. Wilt u advies of informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice of bel ons op 024-3555299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!