Paypal koopt startup voor 2,2 miljard dollar en stijgt hiermee 2 procent in waardePaypal koopt startup voor 2,2 miljard dollar en stijgt hiermee 2 procent

Paypal, het bedrijf voor digitale betaling, heeft een startup overgenomen die kaartlezers verkoopt. Met het apparaatje van de startup kunnen creditcard- en contactloze betalingen gedaan worden. Paypal zal in de toekomst het systeem zijn dat de betalingen van de kaartlezers verwerkt.

Gemak

De startup waar het om gaat is iZettle. Een startup die al in bijna 500.000 winkels in gebruik is, verspreid over elf verschillende landen. Ook in Nederland wordt het apparaat door verscheidene partijen gebruikt. Dit komt omdat het concept gemak biedt aan veel ondernemers en pinnen hierdoor toegankelijker wordt, ook voor de kleinere ondernemer. Het apparaatje kan gekoppeld worden aan een smartphone of tablet via Bluetooth. De lezer kan worden aangeschaft voor 15 euro (exclusief btw) en het verdienmodel zit niet in vaste contracten maar in een percentage dat wordt ontvangen per transactie.

Stijging

De CEO van iZettle zal de startup wel blijven leiden onder de COO van Paypal. Het bedrijf kwam eerder in het nieuws omdat Ebay van Paypal overstapte naar het Nederlandse Adyen. Ebay en Paypal werkten al sinds 2002 samen, tot nu. De overname van iZettle leverde Paypal twee procent stijging in waarde op. Verrassend omdat de Startup zelf pas rekent op winst in 2020 en op de beurs maar 227 miljoen waard leek te zijn, waar Paypal er 2,2 miljard voor betaalde, bijna tien keer zoveel.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek