Places logo
Menu

Organisatie World Backup Day roept mensen op om een back-up te maken

Organisatie World Backup Day roept mensen op om een back-up te maken

Vandaag, op 31 maart, is het de dag om stil te staan bij het belang van het maken van een back-up van alle bestanden op uw computer of telefoon, het is namelijk World Backup Day. De organisatie achter World Backup Day wil dat mensen op deze dag nadenken over de toenemende rol van gegevens in ons leven en over het belang van het regelmatig maken van een back-up.

Waarom een back-up?

Een kleine ongeluk kan ervoor zorgen dat belangrijke gegevens op een computer of telefoon gewist worden of kwijtraken. Volgens de gegevens op wordbackupday.com raken er per minuut zelfs 113 telefoons kwijt, waardoor gegevens ook kwijtraken. Daarnaast raakt iedere maand één op de tien computers geïnfecteerd met een virus. Om te voorkomen dat mensen hierdoor hun gegevens kwijt raken moeten er back-ups worden gemaakt. Uit onderzoek blijkt echter dat 30% van de mensen geen back-up maakt van belangrijke gegevens.

Back-up maken

De organisatie van World Backup Day wil mensen stimuleren om een back-up van alle belangrijke gegevens te maken. Een back-up maken kan op verschillende manieren, de meest voorkomende manieren worden hieronder toegelicht:

  • Een back-up maken op USB stick

Veel mensen maken gebruik van een externe harde schijf om een back-up te maken. Een back-up maken op een externe harde schijf is erg eenvoudig en hoeft niet heel duur te zijn. De prijs van een externe harde schijf is vaak afhankelijk van de opslagcapaciteit. Zorg ervoor dat u voldoende opslagcapaciteit voor uw bestanden heeft. Een harde schijf kunt u aansluiten op uw computer of laptop, vervolgens moet u hem instellen als een back-up. Het nadeel van een externe harde schijf is dat hier ook een kans is dat hij kwijt raakt of kapot gaat, dit gebeurt echter zelden. Om dit te voorkomen kunt u het beste de harde schijf na gebruik loskoppelen van de computer zodat u deze gelijk veilig kan opbergen.

  • Online back-up maken

Naast de externe harde schijf kan een back-up ook online worden gemaakt. Het nadeel hiervan is echter wel dat online schijven vaak geen grote opslagcapaciteit hebben. Meestal kan er van één map op de computer een back-up worden gemaakt. Voor veel studenten en ondernemers is dit vaak voldoende om de veiligheid van de belangrijkste bestanden te waarborgen. Voor het maken van een online back-up kan men gebruik maken van websites als Onedrive, Dropbox of Google Drive. Het is nog verstandiger om een online back-up van alle bestanden op uw computer te maken. Om de mogelijkheden hiervoor te bekijken kunt u bijvoorbeeld via Google zoeken naar online backup reviews. Dit kan helpen met het kiezen van de beste service.

World Backup Day eed

Op de website van World Backup Day kunnen mensen een eed afleggen. Hierbij zweert men plechtig dat ze op 31 maart een back-up maken van al hun belangrijke documenten en kostbare herinneringen. De eed kan gedeeld worden via Facebook of Twitter, op deze manier kunnen mensen hun familie en vrienden vertellen over World Backup Day.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!