Places logo
Menu

Openingstijden wijzigen in Google en alle andere belangrijke kanalen? Zo blijft u up-to-date

Openingstijden wijzigen in Google en alle andere belangrijke kanalen? Zo blijft u up-to-date

Online bedrijfsvermeldingen vormen het online uithangbord van uw bedrijf. Door een vermelding op Google, Telefoonboek en Apple Maps wordt u wel of niet goed online vindbaar voor klanten en potentiële klanten. Het is van belang om alle interessante informatie voor uw klant op deze kanalen te delen. Denk hierbij aan locatie, contactgegevens en openingstijden. Wist u dat de meest geGoogelde informatie over uw bedrijf de openingstijden zijn? Daarom is het belangrijk om uw openingstijden up-to-date te houden en juist in te stellen. Hoe u dit doet in Google en Places, leest u hier.

Het belang van juiste openingstijden

Klanten zoeken vaak online naar uw openingstijden. Ze zullen teleurgesteld zijn wanneer zij voor een dichte deur staan, terwijl online stond dat u open was. Meer dan 70% van klanten verliest vertrouwen in een bedrijf door onjuiste lokale bedrijfsgegevens. Het is daarom belangrijk om uw openingstijden goed in te stellen zodat u altijd de juiste informatie verstrekt aan klanten. Zeker met vakanties en feestdagen is het goed om up-to-date te blijven.

Openingstijden Google Mijn Bedrijf instellen

Bij de dienst Places Bedrijfsvermelding kunt u alle openingstijden van de belangrijkste kanalen waaronder Google Mijn Bedrijf via het Places.nl dashboard eenvoudig aanpassen. U kunt hier per dag openingstijden invullen en aangeven wanneer er lunchpauze is. Ook kunt u hier afwijkende openingstijden toevoegen voor feestdagen en vakanties. Zo zijn uw bedrijfsgegevens goed zichtbaar op de plek waar klanten ze zoeken. Wilt u weten hoe uw bedrijf bij kanalen zoals Apple Maps, Facebook en TomTom zichtbaar zijn? Doe dan eerst de gratis check.

In het volgende stappenplan leest u hoe u eenvoudig uw openingstijden wijzigt via Places.nl.

Openingstijden wijzigen: zo doet u dat

Met de volgende stappen wijzigt u eenvoudig uw openingstijden en blijft u altijd up-to-date voor uw klanten bij Telefoonboek.nl, openingstijden.com en indien u en Bedrijfsvermelding pakket heeft, ook op Google Mijn Bedrijf, Apple Maps en andere kanalen.

Heeft u nog geen Google Mijn Bedrijf? Dan maken we deze graag voor uw bedrijf aan. Meld u gratis aan voor Places.nl of log in bij Places.nl met de bij u bekende inloggegevens. Weet u niet zeker of de koppeling met Google Mijn Bedrijf er al is, dan kunt u contact opnemen via 024 - 3555 299 of info@places.nl.

Stap 1: Log in bij Places.nl

Met uw bedrijfsgegevens logt u eenvoudig in bij Places. Op de pagina 'bedrijfsgegevens' heeft u een overzicht van alle relevante data van uw bedrijf. Hier kunt u uw contactgegevens invullen, maar ook een bedrijfsomschrijving en promotietekst neerzetten. Dit is de eerste stap om uw bedrijfsvermelding te voorzien van de juiste informatie over uw bedrijf.

Stap 2: Uw openingstijden aanpassen

Naast dat u onder het kopje 'bedrijfsgegevens' de relevante informatie over uw bedrijf kunt achterlaten, kunt u hier ook uw openingstijden invullen. Scroll hiervoor naar beneden tot het kopje 'openingstijden'. U ziet hier een overzicht van alle dagen waarbij u per dag kunt aangeven van hoelaat tot hoelaat uw bedrijf geopend is.

Stap 3: Een pauze toevoegen

Per dag is er de optie om een pauze in te vullen. U kunt ervoor kiezen te laten zien dat uw kantoor bijvoorbeeld gesloten is van 12.00 - 13.00u in verband met een lunchpauze. Klanten weten zo dat u tussen deze tijden niet bereikbaar bent.

Stap 4: Werken met seizoenen en aangepaste openingstijden

Werkt u met verschillende openingstijden per seizoen? In de zomer kunnen uw openingstijden anders zijn dan in de winter. Ook kunt u andere openingstijden hebben tijdens feestdagen of vakanties. U kunt dit eenvoudig aanpassen door seizoenen toe te voegen. Per seizoen kunt u de begin- en einddatum invullen. Op deze manier zullen per seizoen de juiste openingstijden weergegeven worden. Ook kunt u zo aangepaste openingstijden instellen tijdens feestdagen.

Uw openingstijden instellen en aanpassen is een kleine moeite. Op deze manier weten klanten precies wanneer u te bereiken bent en creëert u meer vertrouwen en verbinding tussen uw bedrijf en klant. Wilt u weten hoe zichtbaar uw bedrijf nu is? Doe dan gratis de zichtbaarheidscheck van Places Bedrijfsvermelding.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!