Ontdek originele video's en kanalen op YouTube met de nieuwe Explore-functie

Ontdek originele video's en kanalen op YouTube met de nieuwe Explore-functie

YouTube test de komende tijd een nieuwe functie die gebruikers helpt om nieuwe video's en kanalen te ontdekken. Ongeveer 1% van de gebruikers van de iOS-app op iPhone en iPad kan de Explore-functie uitproberen. YouTube-topman Tom Leung meldde dit gisteren in een videoboodschap. Als na de testfase van een aantal weken blijkt dat het een succes is, wordt het uitgerold naar alle YouTube-kijkers.

Vernieuwend

Er komen steeds meer video's beschikbaar op YouTube en daarom zoekt het bedrijf naar nieuwe manieren om te kijken, zoeken en delen. Explore is daar een voorbeeld van. Gebruikers kunnen de nieuwe Explore-functie vinden als een nieuwe tab onder in de YouTube-app. Op langere termijn komen er ook secties binnen het Explore-tabblad, bijvoorbeeld een onderdeel met video's van beginnende vloggers die nog niet zo'n groot publiek hebben.

Aanbevelingen

Het Trending-tabblad tipte al video's, maar de aanbevelingen bij Explore zijn breder georiënteerd. De aanbevelingen van YouTube in huidige vorm, zoals op de voorpagina, zijn meestal niet geliefd onder gebruikers. Gebruikers vinden de aanbevelingen te veel op elkaar lijken en weinig toevoegen. Het nieuwe tabblad staat vol video's, onderwerpen en kanalen waar je zelf niet zou snel aan zou denken en die je anders zou missen. Deze aanbevelingen zijn gepersonaliseerd op basis van kijkgeschiedenis.

Jongeren aanspreken

Uit onderzoek van Morning Consult blijkt dat YouTube wereldwijd het meest geliefde merk onder millennials is, gevolgd door Google en Netflix. Een ander populair social medium onder jongeren is Instagram. Ook die app biedt een Explore-tab aan, die te vergelijken is met de nieuwe functie op YouTube. Gebruikers krijgen foto's te zien die zij mogelijk interessant vinden op basis van foto's die zij eerder bekeken hebben. Twitter heeft ook een dergelijke functie waarbij je nieuwe accounts en tweets kunt ontdekken