Places logo
Menu

Minder dan helft fysiotherapiepraktijken met website

Minder dan helft fysiotherapiepraktijken met website

Voor de meeste sectoren lijkt online dienstverlening een belangrijk en ondersteunend aspect van de dienstverlening. Dat lijkt ook zo te zijn voor fysiotherapiepraktijken. Cliënten willen zich namelijk online oriënteren voordat zij een eerste afspraak maken. Een bedrijfswebsite kan daarbij een belangrijke eerste indruk geven. Een tarievenlijst of online afsprakenplanner kan veel informatie verschaffen, zeker als men geen tijd heeft om tijdens kantooruren te bellen. Maar is het wel vanzelfsprekend dat fysiotherapiepraktijken hierop inspelen? Telefoonboek.nl zocht het uit en onderzocht het aantal werkende websites van fysiotherapiepraktijken uit haar database.

Onderzoek

In totaal zijn 10.090 organisaties onderzocht op een werkende website die bij Telefoonboek.nl in de categorie 'fysiotherapie' staan geregistreerd. Belangrijk hierbij is dat bedrijven in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden beschouwd in dit onderzoek. Uiteindelijk bleek bij 4.780 fysiotherapie praktijken sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 47,4%. Daarmee lijkt het merendeel van de fysiotherapie organisaties die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl geen werkende website te hebben. Wel is het mogelijk dat deze organisaties onderdeel zijn van een overkoepelende organisatie en online vindbaar zijn via de algemene bedrijfswebsite, social media of via online bedrijfsvermeldingen. Toch lijkt er voor ruim vijftig procent van de geregistreerde fysiotherapie bedrijven bij Telefoonboek.nl ruimte voor verbetering.

Responsive

Naast het hebben van een werkende website is het aantal fysiotherapie organisaties met een werkende website getest op responsiveness. Het hebben van een werkende website is erg belangrijk voor organisaties, maar dat geldt ook voor het bezit van een responsive webdesign. Responsiveness zorgt er namelijk voor dat een website automatisch meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat waarop de website wordt getoond. Daarmee is een website leesbaar en gebruiksvriendelijk op zowel desktop als smartphone en tablet. Aangezien het aantal mobiele zoekopdrachten blijft toenemen, is het daarom aan te raden om een responsive webdesign te gebruiken als organisatie. Daardoor zullen websites online namelijk gemakkelijker vindbaar zijn en zullen bezoekers een website langer en vaker bezoeken. Uiteindelijk bleek 94,6% van de werkende websites ook in het bezit te zijn van een responsive design. Het lijkt er daarmee op dat het een aanzienlijk deel van de onderzochte fysiotherapie bedrijven zich bewust is van de voordelen die een responsive website met zich meebrengt.

Bewustwording

Ronny Oonk, manager van Places Websites stelt dat er voor fysiotherapiepraktijken nog verschillende manieren zijn om hun online dienstverlening te verbeteren. "Het hebben van een werkende website lijkt gewoon een onmisbaar aspect te zijn van online dienstverlening en aanwezigheid. Voor mogelijke cliënten die zich willen oriënteren is een duidelijke en overzichtelijke bedrijfswebsite van groot belang. Daarom is het goed om te zien dat ruim 47% van de geregistreerde bedrijven uit deze sector hier aan voldoen en een groot deel ook een responsive webdesign heeft. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen dan ook dienen ter bewustwording voor fysiotherapeuten zonder werkende website."

Heeft u interesse in een professionele en goed werkend website? Laat Places Websites u dan helpen. Voor een voordelig tarief krijg u al een goedwerkende website met SSL-certificering, veel ondernemers gingen u voor. Klik op de onderstaande button voor meer informatie.

Ontdek Places Websites

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!