Places logo
Menu

Kleine webshops: 3 tips om te overleven tussen de grote spelers

Kleine webshops: 3 tips om te overleven tussen de grote spelers

De consument winkelt meer en meer online in plaats van offline. Vooral grote webshops als Bol.com en Wehkamp doen het goed en maken veel omzet. Het is als kleine webshop echter moeilijk om te concurreren met de grote spelers en te blijven bestaan als bedrijf. Places heeft drie essentiële tips om u te helpen. Lees hieronder hoe u ervoor kan zorgen dat uw kleine online onderneming overleeft.

1. Zorg dat uw website SEO-vriendelijk is

Als online onderneming bent u niet zomaar te vinden voor uw potentiële klanten. Potentiële klanten lopen niet zo makkelijk tegen uw winkel aan zoals in de winkelstraat. Met een klein bedrijf heeft u waarschijnlijk niet het budget om veel online te adverteren. Daardoor is het moeilijker om goed vindbaar te zijn in de zoekmachines, hier kunt u zelf wel wat aan doen! Probeer Search Engine Optimization (SEO) toe te passen op uw website. SEO, of zoekmachine optimalisatie is essentieel om uw website hoog binnen de ranking van Google te krijgen. We hebben de nodige SEO-tips voor u op een rijtje gezet.

2. Budget marketing: gebruik uw social media!

Marketing is onmisbaar om uw webshop op de kaart te zetten en klanten binnen te halen. Door actief te zijn op social media vergroot u niet alleen uw vindbaarheid, maar ook de relatie met uw klant. Als webshop eigenaar kunt u beginnen met social media in te zetten voor uw marketing. Dit is een relatief goedkope manier en kan erg effectief zijn. Zorg ervoor dat u een goede strategie ontwerpt voor uw sociale kanalen en niet zomaar iets plaatst. Daarnaast is het belangrijk dat uw content opvallend en origineel is.

3. Lever service om uw klanten te behouden

Nu u heeft gewerkt aan uw online vindbaarheid en een marketingstrategie, is het belangrijk dat uw product of dienst bevalt en de klanten bij u terugkomen. Hier kunt u voor zorgen door een goede levertijd, lage verzendkosten, heldere communicatie en vriendelijke service te bieden. Deze aspecten zijn moeilijker te controleren naarmate de omvang van een bedrijf toeneemt, terwijl kleine bedrijven dit makkelijker in de hand houden. Hier kunt u dus heel gemakkelijk uw voordeel uithalen.

Bonustip: Places adverteren

Natuurlijk kunt u ook als kleine webwinkel op andere manieren adverteren. Wist u dat u bij Places Adverteren een gratis bedrijfsvermelding aan kan aanvragen die op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com getoond wordt? Ook hiermee boost u uw online vindbaarheid. Voor vragen over adverteren via Places kunt u ons bellen op 024-3555299, wij helpen u graag om uw online vindbaarheid te vergroten.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!