Places logo
Menu

Inspiratie op de werkvloer

Inspiratie op de werkvloer

Werknemers: hoe motiveert u ze? Als werkgever kunt u uw medewerkers op verschillende manieren motiveren. Vaak worden beloningen ingezet voor motivatie, maar een inspirerende werkomgeving is belangrijker voor een goede motivatie onder werknemers. Maar hoe creëert u dan zo'n inspirerende omgeving? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Motiveren werknemers

HR manager Lazlo Bock schreef het boek Work Rules over personeelsbeleid en het motiveren van werknemers. De kern van dit boek is dat je de beste mensen moet aantrekken én moet zorgen dat zij willen blijven. Als die "beste" mensen er zijn, moeten ze dus gestimuleerd en gemotiveerd worden. Dat werkt niet echt met salaris, zoals velen zouden verwachten. Nee, dit doet u door fijne werkomstandigheden en een grote vrijheid aan de medewerkers te geven.

Tips

Hoe doet u dat nou? Volgens Petra Biemans, deskundige op het gebied van personeelsbeleid, moet u er als werkgever vanuit gaan dat de mens, en dus uw werknemer, van nature goed is. Verder moet u personeel behandelen als eigenaren, niet als machines. Een machine doet slechts haar werk; een eigenaar doet alles om het bedrijf en team succesvol te maken. Tot slot mag u best oneerlijk belonen, maar dit moet wel rechtvaardig en te verklaren zijn.

Inspirerende organisaties

Maar: hoe kan zo'n inspirerende werkplek er dan uit zien? In de top 10 van meest inspirerende werkplekken komen onder andere Google, Facebook en Unilever voor. Zo heeft Google massages en zwembaden voor werknemers en heeft Facebook een hele campus tot beschikking met een groot park op het dak. Bij Unilever in Zwitserland heeft elke ruimte een eigen thema. Het Amerikaanse internetbedrijf AOL heeft muren waarop je kan schrijven en diverse hoeken voor spelen. Niet alleen de behandeling van uw personeel speelt dus mee bij hun motivatie, ook de werkplaats zelf speelt mee.

Places blog

Wilt u meer nieuws of informatie lezen voor ondernemers? Houd dan de Places blogpagina in de gaten. Hierop vindt u dagelijks nieuwe blogs over relevante ontwikkelingen voor ondernemers. Wilt u meer weten over wat Places voor u kan betekenen? Neem contact op via 024-3555299, wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!