Places logo
Menu

Hoe zichtbaar bent u met Instagram?

Hoe zichtbaar bent u met Instagram?

Lange tijd was Instagram vrij van commercie en advertenties. Totdat Instagram onlangs werd overgenomen door Facebook. Vorig jaar verschenen de advertenties op het sociale medium en dit jaar krijgt ook Instagram een algoritme. Hoe speelt u daar als ondernemer op in? Places.nl legt het u uit in deze blog.

Instagram

Met de app Instagram kunnen gebruikers eenvoudig foto's en video's plaatsen met een tekst erbij. Na het maken van de foto of video kunt u deze bewerken met een filter, rand of andere bewerking. Zo kunt u uw "saaie" foto bijvoorbeeld opleuken met een ouderwets sfeertje of een kleurfilter.

Wat is een algoritme?

Voorheen had Instagram een chronologische tijdlijn. Hoe recenter een bericht geplaatst is, hoe hoger het op de tijdlijn van volgers komt. Dat betekent dus ook dat volgers uw post zeker eens voorbij zien komen als zij door hun tijdlijn scrollen. Bij een algoritme is de tijdlijn echter ingedeeld op relevantie. Dat betekent dat gebruikers posts te zien krijgen op basis van de waarschijnlijkheid dat ze geïnteresseerd zijn in de content, de relatie die u met de persoon heeft en met de tijdlijnen van de post.

Interactie

Door invoering van zo'n algoritme kost het u als bedrijf of organisatie meer moeite om zichtbaar te zijn voor de volgers. Om relevant te zijn, is interactie nodig. Hier kunt u als ondernemer op in spelen. In uw Instagramstrategie moet interactie dus het belangrijkste speerpunt zijn. Ook betekent zo'n algoritme dat je geld moet investeren om volgers te bereiken. In advertenties.

Hoe krijgt u interactie?

Dat een vraag een goed middel is om interactie te krijgen, dat wist u misschien al wel. Ook het gebruik van relevante en populaire hashtags zorgt ervoor dat u meer interactie krijgt. Gebruik er alleen niet meer dan vijf. Ook belangrijk is het om uw volgers te betrekken bij wat u doet, bijvoorbeeld door ze mee te laten denken over een beslissing of een fotowedstrijd te organiseren. Kortingscodes speciaal voor volgers zijn ook een goed idee voor interactie. Ten slotte: vraag volgers om hun vrienden te taggen. Meer mensen zien uw post dan en u krijgt misschien nieuwe volgers.

Places.nl

Niet alleen op Instagram is het als bedrijf belangrijk om goed vindbaar te zijn voor potentiële klanten. Op Places.nl kunt u uw bedrijfsgegevens al binnen twee minuten toevoegen. Door het vermelden van uw gegevens op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com vergroot u de kans dat potentiële klanten contact met u opnemen. Naast deze gratis vermelding heeft Places.nl ook uitgebreide advertentiepakketten, waardoor u de juiste doelgroep nog beter kunt bereiken.

Vragen

Hulp nodig? Neem dan contact op met onze service desk op 024 - 3555 299, wij staan 24 uur per dag voor u klaar!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!