Places logo
Menu

Hoe presteer je beter dan je concurrent?

Hoe presteer je beter dan je concurrent?

Iedere ondernemer krijgt ermee te maken: concurrentie. Om te groeien moet je beter zijn dan je concurrenten. Met deze tips blijf je je concurrenten een stap voor en behoor jij tot de top van jouw branche!

1. Branding: zorg voor een sterk merk

Als het goed is heb je merkwaarden vastgesteld voor jouw bedrijf. Merkwaarden zijn waarden waar je als bedrijf in gelooft, wat je wil uitstralen. Deze merkwaarden komen bij goede branding terug in alle communicatie-uitingen. Branding is het bouwen aan je merk. Door een sterk merk neer te zetten bouw je vertrouwen op en weet je jezelf te onderscheiden van de rest.

Branding komt terug in het logo, maar ook in de social media uitingen, de gesprekken die je hebt met je klant en in de content op je website. Met branding zorg je ervoor dat mensen positieve gevoelens krijgen bij jouw merk. Dit leidt tot meer aankoopbeslissingen en als je het consistent doet zelfs tot loyale klanten.

2. Wees uniek. Wat is jouw USP?

USP staat voor Unique Selling Point. Dit is een kenmerk van jouw product of dienst waarmee jij je van de rest onderscheidt. Dit is dus een reden voor de klant om voor jou te kiezen in plaats van voor je concurrent. Heb jij nog geen USP's vastgesteld voor jouw bedrijf? Stel jezelf dan de volgende vragen:

1. Op welke behoefte van de klant speel ik in?

2. Wat is mijn toegevoegde waarde voor de klant?

Naar aanleiding van deze vragen heb je een lijst met voordelen vastgesteld. Uit deze lijst kies je de belangrijkste USP's. Dit doe je door jezelf de volgende vragen te stellen:

1. Is dit uniek?

2. Is dit onderscheidend?

Is het antwoord op beide vragen 'ja' en heb je de USP's concreet geformuleerd? Gefeliciteerd! Dan ben jij er nu klaar voor om jezelf te onderscheiden van de rest.

3. Vergroot je online zichtbaarheid

De online zichtbaarheid van jouw bedrijf erg belangrijk en zorgt ervoor dat (potentiële) klanten jouw bedrijf sneller kunnen vinden. Hierdoor vergroot je het bereik van je bedrijf. Dit zorgt ervoor dat klanten jouw bedrijf sneller zullen herkennen. Hier een aantal tips om je online zichtbaarheid te vergroten:

1. Meld je bedrijf aan bij online bedrijvengidsen
De bedrijvengidsen Telefoonboek.nl en Openingstijden.com trekken maandelijks 3,4 miljoen bezoekers. Een hoop potentiële klanten dus. Zorg er dus voor dat je je hier hebt aangemeld. Het is zelfs mogelijk om hier te adverteren, zodat je boven de zoekresultaten komt te staan en dus extra opvalt.

2. Gebruik social media kanalen
Social media is ontzettend belangrijk voor jouw bedrijf. Ook hiermee vergroot je je bereik. Facebook, Instagram en LinkedIn zijn voorbeelden van social media kanalen. Welke kanalen relevant zijn voor jouw bedrijf is afhankelijk van jouw dienst of product.

3. Houd je online bedrijfsvermeldingen up-to-date
Onder bedrijfsvermeldingen vallen bijvoorbeeld de openingstijden en het telefoonnummer van je bedrijf. Als deze gegevens niet kloppen kunnen klanten geïrriteerd raken. Dit gaat ten koste van je reputatie.

Ben je nieuwsgierig naar de huidige online zichtbaarheid van jouw bedrijf? Doe dan hier de gratis check.

4. Vraag om feedback van je klanten

Je kunt je klanten vragen om reviews achter te laten op je bedrijfspagina bij bijvoorbeeld Google, Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Deze reviews kunnen potentiële klanten overtuigen om een product of dienst bij jou af te nemen. Positieve reviews zorgen voor een goede online reputatie. Places kan jou helpen met het optimaliseren van jouw online reputatie.

5. Bied je klanten uitstekende service

Het bieden van goede service is een must. Onder service valt een het leveren van goede producten en diensten en een snelle levering, maar ook een goede bereikbaarheid. Klanten verwachten steeds vaker dat jouw bedrijf 24/7 bereikbaar is. Het is hierbij belangrijk dat de klant niet te lang hoeft te wachten om een medewerker te spreken. Bij geen gehoor stapt zelfs één op de vier klanten over naar de concurrent. Mis jij veel telefoontjes van? Met de Places Antwoordservice is jouw bedrijf 365 dagen per jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week optimaal telefonisch bereikbaar.

Beeld: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!