Places logo
Menu

Hoe nieuws uw social media kanalen vindbaar maakt!

Hoe nieuws uw social media kanalen vindbaar maakt!

Een van de onderwerpen waar het meest naar gezocht wordt op internet, is nieuws. Waar Google en nieuwswebsites het overnamen van de krant, is het belangrijkste nieuwsmedium de laatste jaren opnieuw verschoven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 62% van de ondervraagden nieuws zoekt via social media. Een bevinding waar uw onderneming slim op in kan spelen!

Beter vindbaar op Google

Als bedrijf wilt u natuurlijk dat uw website snel wordt gevonden via Google. Er zijn een aantal trucjes om hoger in de zoekresultaten te komen en één daarvan is berichten plaatsen over nieuwsonderwerpen. Het automatische systeem van Google toont uw website dan sneller omdat er naar die onderwerpen veel gezocht wordt. U pagina komt nog hoger in de zoekresultaten als er ook een mogelijkheid tot interactie is op uw website zoals het plaatsen van een reactie.

Actief op social media

Aangezien het tegenwoordig dus te doen is op social media, kan uw business daar niet in achterblijven. Zorg daarom dat u in ieder geval een zakelijk account heeft op Facebook, Twitter en Linkedin. Zet uw social media accounts in om de producten, diensten en ontwikkelingen van uw bedrijf actief te delen en om uw relaties met klanten te onderhouden. Ook kunt u actief zijn in het bijdragen aan relevante discussies of nieuwsberichten over uw bedrijfstak. Zulke berichten creëren een gevoel van 'goodwill' onder consumenten, waardoor ze uw business als betrouwbaarder zien en eerder overgaan tot een aankoop.

Tips

Gebruik social media niet alleen om kortingsacties te promoten. Daardoor wordt uw pagina minder interessant, waardoor u volgers verliest. Zorg voor interactie op uw pagina's door actief te reageren op vragen en relevante (nieuws)berichten te delen. Bekijk dit overzicht van de beste tijden om een bericht te plaatsen op de verschillende social media platforms. Via social media komen potentiële klanten natuurlijk ook sneller terecht op de website van uw bedrijf, dus zorg dat uw contactgegevens makkelijk vindbaar zijn.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een goede, zakelijke website? Met de service van Places kunt u er zelf een maken, of het team u laten helpen. Kijk hier voor voor meer informatie. Een andere manier om meer bezoekers te bereiken is door een advertentie te plaatsen op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Daarmee bereikt u 6,6 potentiële klanten en bent u online beter vindbaar.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!