Places logo
Menu

Gevonden worden? Zo verschijnt u hoger in de zoekresultaten

Gevonden worden? Zo verschijnt u hoger in de zoekresultaten

De tijden zijn veranderd voor de mkb-ondernemer. Waar vroeger een reclamebord voor de gevel van het pand genoeg was, en een advertentie in het lokale sufferdje de enige vorm van adverteren was, zien we nu digitalisering op een hoog tempo. Tegenwoordig kan de consument bij u in de buurt net zo makkelijk een vergelijkbaar bedrijf aan de andere kant van het land inschakelen om dezelfde dienst of hetzelfde product af te nemen. Het is daarom belangrijker dan ooit om goed vindbaar te zijn voor potentiële klanten. Places.nl zet in deze blog een aantal mogelijkheden op een rij om zo goed mogelijk vindbaar te zijn.

Google

Tegenwoordig kan niemand er meer omheen. De eerste zoekmachine die mensen gebruiken als ze op zoek gaan naar iets of iemand. Daarom is het belangrijk dat u goed vindbaar bent op Google. Er is een aantal zaken erg belangrijk als u wilt dat uw website goed gevonden wordt door Google. Google heeft namelijk een eigen algoritme om te bepalen wie op welke plek in de zoekresultaten terecht komt. Zo vindt Google het erg belangrijk dat u tussenkopjes gebruikt die relevant zijn. Ook geeft Google sinds kort voorrang aan bedrijven die ook leesbaar zijn op mobiele apparaten.

Telefoonboek.nl

Verder wordt er vaak gezocht op telefoonboek.nl naar bedrijven. Voor telefoonboek.nl is het belangrijk dat u duidelijk uw plaatsnaam en bedrijfsnaam hebt ingevuld. Maar dat is niet het enige. Met een goede bedrijfsomschrijving kunt u ook beter gevonden worden. Als u de volgende vuistregel hanteert, bent u het best vindbaar: noem meerdere keren uw bedrijfsnaam, de plaats waar u gevestigd bent en beschrijf waarin u gespecialiseerd bent. Op die manier weten klanten en zoekmachines u het beste te vinden.

Advertentiemogelijkheden

Natuurlijk is het ook mogelijk om hoger in de zoekresultaten te verschijnen door te adverteren bij Google. Dit kan qua kosten alleen al snel oplopen. Wilt u wat goedkoper uit zijn en toch beter gevonden worden in de zoekresultaten? Dan kunt u gratis ook al best een eind komen, namelijk door aan te melden bij social media. Maak hierbij dan ook een bedrijfspagina. Houdt bij deze pagina's wel uw bedrijfsgegevens actueel. Ook heeft men bij Facebook en Google Mijn Bedrijf de mogelijkheid om reviews achter te laten. Houdt deze in de gaten en reageer er op tijd op zodat u een ontevreden klant wellicht alsnog tevreden kan stellen. Weten hoe online vindbaar uw bedrijf nu is? Doe de gratis check!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!