Places logo
Menu

Gemeentehuizen in Nederland slecht bereikbaar

Gemeentehuizen in Nederland slecht bereikbaar

Het telefonisch maken van een afspraak om uw paspoort of rijbewijs te verlengen zou zomaar eens uit kunnen lopen op een frustrerende bezigheid. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat 90,4% van de gemeentehuizen in Nederland slecht bereikbaar zijn.

In de database van Telefoonboek.nl staan 408 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "Gemeentehuis". Bezoekers van de website kunnen aangeven of ze de gezochte instantie te pakken kregen. Een instantie wordt als "slecht bereikbaar" opgenomen in het bestand wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Dit kwam voor in 369 van de 408 gevallen.

Beoordeling

Bovendien kunnen websitebezoekers een beoordeling aan het verloop van het contact geven. Onder de slechtst bereikbare gemeentehuizen, waar in de consumentenbeoordeling het rapportcijfer "één" aan werd toegekend, vallen enkele grote gemeenten: onder andere Maastricht, Zaanstad en Oss krijgen deze laagste score toebedeeld. Gemeentehuizen die wél goed scoren zijn onder andere te vinden in de gemeentes Midden-Delfland, Smallingerland en Katwijk.

Ruimte voor verbetering

De resultaten van dit onderzoek bieden op zijn zachtst gezegd een hoop ruimte voor verbetering. "Zeker als het gaat om instanties die onderdeel zijn van lokale overheden. Deze zouden zich toch flink achter de oren moeten krabben, aangezien zij in essentie toegankelijk horen te zijn voor vragen van de bewoners uit die gemeenten" aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl.

Dit laat zien dat er een hoop ruimte voor verbetering is, zeker als het gaat om instanties die onderdeel zijn van lokale overheden. Joost Nijensteen, Business Manager Telefoonboek.nl

Over Telefoonboek

Met 6,6 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. In de periode mei tot en met december 2012 hebben ruim 19.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!