Places logo
Menu

Een gebruiksvriendelijke website: 3 tips!

Een gebruiksvriendelijke website: 3 tips!

Als onderneming heeft u waarschijnlijk een eigen website die uw klanten bezoeken om informatie over uw bedrijf te verkrijgen. Om ervoor te zorgen dat uw website optimaal bijdraagt aan het werven van klanten is het van belang dat zij zich goed wegwijs kunnen maken op deze website. Places.nl zocht voor u uit welke aspecten belangrijk zijn bij het opstellen van een gebruiksvriendelijke website en vertaalde deze naar drie praktische tips.

1. Overzichtelijk

Ten eerste is het van belang dat uw website overzichtelijk is zodat uw potentiële klanten makkelijk kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. Veel informatie op de startpagina zorgt ervoor dat de klant niet direct de gezochte informatie kan vinden. Plaats de informatie daarom geordend op verschillende pagina's. Zorg dat de bezoeker makkelijk op uw website kan navigeren via een menubalk en via het klikken op uw bedrijfslogo terug gaat naar de homepage.

2. Interessante content

Naast duidelijk overzicht is het belangrijk dat uw website goede content heeft voor de bezoekers op uw verschillende pagina's. Zorg voor korte stukken tekst, want internetsurfers scannen teksten tegenwoordig in plaats van dat zij deze grondig lezen. Daarnaast zijn de teksten op uw website belangrijk voor de vindbaarheid op Google en kunt u tijdens het schrijven van teksten rekening houden met SEO technieken.

3. Goed zichtbaar op mobiele apparaten

Websitebezoekers komen vaak via hun mobiele telefoon of tablet op uw website terecht. Het is daarom van belang dat uw website mobielvriendelijk is. Besteed hier aandacht aan tijdens het bouwen van uw website. Test zelf uw website regelmatig, zowel de mobiele als desktop versie, zodat u zeker weet dat de bezoekers van uw website het juiste te zien krijgen.

Een bedrijfswebsite via Places.nl

Bent u klaar om een gebruiksvriendelijke website te maken voor uw bedrijf? Via Places Websites kunt u gratis en gemakkelijk een zakelijke website aanmaken. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om uw website optimaal in te zetten. Daarvoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!