Places logo
Menu

Duurzaam ondernemen: waarom en hoe?

Duurzaam ondernemen: waarom en hoe?

Houdt u al iedere dag rekening met het milieu tijdens de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer? Het voortbestaan van uw bedrijf wordt vandaag de dag niet meer alleen bepaald door een sterk financieel beleid, want duurzaam ondernemen speelt een steeds grotere rol. Duurzaam ondernemen draait niet alleen om het realiseren van een hoger bedrijfsrendement, maar ook om het benutten van kansen voor een beter milieu, meer welzijn voor de medewerkers en de maatschappij. Dit vraagt dus om meer inspanning van uw bedrijf, maar resulteert ook in beloningen. Duurzaam ondernemen bespaart namelijk kosten, verbetert uw concurrentiekracht en het draagt bij aan een goede reputatie. Maar hoe realiseert u duurzaam ondernemen binnen uw bedrijf? Places.nl vertelt u meer in deze blog.

1. Controleer en onderhoud uw voertuigen regelmatig

Een goed onderhouden motor verbruikt minder brandstof en stoot minder uitlaatgassen uit. Controleer uw voertuigen daarom regelmatig op lekkages, schade en de bandenspanning. Wilt u echt duurzaam aan de slag? Moedig het gebruik van het openbaar vervoer aan onder uw personeel of kies dan voor een elektrische auto!

2. Stuur een verzoek mee in uw mail

In de handtekening van uw mail en die van uw medewerkers heeft u waarschijnlijk de naam van de zender en de contactgegevens van uw bedrijf staan. Ook kunt u in uw handtekening een tekst toevoegen waarin u de ontvanger verzoekt om zo min mogelijk te printen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan teksten als: "Denk aan het milieu voor u deze mail print."

3. Let op labels en keurmerken

Let op de labels en keurmerken als u nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft, want deze geven aan wat het energieverbruik is. Hierdoor kunt u zien welk apparaat het zuinigst is. Koop bijvoorbeeld alleen witgoed met een energielabel (A)++, want dit zijn meestal de zuinigere modellen op de markt.

4. Gebruik de uitknop of stel tijdschakelaars in

Attendeer uw medewerkers er op dat de uit-knoppen van apparaten aan het einde van de dag ingedrukt worden. Dit voorkomt sluipverbruik van energie. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, dan kunt u ervoor kiezen om tijdschakelaars op apparaten in te stellen. Zo voorkomt u dat uw apparaten 's nachts, in het weekend of tijdens vakanties onnodige energie verspillen.

5. Gebruik ledlampen of sensorlampen

Vervang uw halogeen- en gloeilampen door ledlampen. Dit bespaart eveneens een hoop energie. Ook kunt u er voor kiezen om sensorlampen te gebruiken. Deze lampen bevatten een sensor die reageert op beweging. Is er niemand op de werkvloer of in een kantoor, dan gaat de lamp vanzelf uit. Dit bespaart u tientallen euro's per jaar!

6. Scheid uw afval

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor de verwerking van uw afval en het scheiden hiervan. Gescheiden afval kan worden hergebruikt en voorkomt milieuschade doordat er minder afval hoeft te worden verbrand. Er zijn richtlijnen voor het scheiden van afval. Afval dat gevaarlijk kan zijn voor mens, dier of milieu dient sowieso gescheiden te worden. Daarnaast moeten de volgende categorieën gescheiden aangeboden worden: papier en karton, glas, gft- en groenafval, kunststof, hout, textiel, metalen en tot slot elektronische apparatuur.

Lees meer handige tips op Places.nl

Begin dus vandaag nog met duurzaam ondernemen met deze handige tips van Places! Naast de vele mogelijkheden die Places u biedt met haar verschillende diensten via Telefoonboek.nl, Beste.nl, Openingstijden.com, de Places Antwoordservice en binnenkort ook Places Websites, bent u bij ons dus ook aan het juiste adres voor meer handige tips en actuele mkb-informatie. Lees bijvoorbeeld ook over Google trends voor uw bedrijf en wat messenger chat voor uw bedrijf te bieden heeft. Kijk gerust rond op onze blogpagina. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze servicedesk via 024 - 3555 299. Wij staan u graag te woord!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!