Places logo
Menu

De functies van Google Analytics. Wat kan het voor uw onderneming betekenen?

De functies van Google Analytics. Wat kan het voor uw onderneming betekenen?

Wanneer u een website heeft, kan Google Analytics niet ontbreken. Het geeft inzichten waarop u weer uw advertenties, campagnes en banners op kunt aanpassen. Wat werkt wel, wat werkt niet en welke informatie op uw website wordt het meest gezien. Maar wat vertelt Google Analytics u nu concreet? Places zette dit voor u op een rij.

Uw publiek

Wat inzichten kan geven in het succes van uw website of campagne zijn de demografische gegevens van de personen die uw website bezoeken. Bent u bijvoorbeeld een bedrijf in Groningen met veel bezoekers vanuit het zuiden van het land, dan kan dit ideeën brengen om eventueel diensten in die regio aan te gaan bieden. Verder kunt u zien of de bezoekers er voor de eerste keer zijn, of juist terugkomen en met welk apparaat zij uw website bereiken. Telefonisch, Mac of IBM. Hierbij wordt ook weergegeven op welke pagina ze binnenkomen, ze bekijken en weer uw website verlaten.

Bron van het verkeer

Waar u ook veel aan heeft is de optie die laat zien hoe de bezoekers bij uw website terechtkomen. Het zou kunnen dat ze direct uw website hebben ingetypt, maar wanneer er via zoekmachines is gewerkt kunnen ook de gebruikte trefwoorden zichtbaar worden. Hier kunt u dan weer op inspelen bij het weergeven van de content van uw website. Deze optie geeft u bijvoorbeeld ook inzicht in het succes van uw facebook berichten. U komt zo te weten of uw bezoekers via facebook bij u terecht zijn gekomen.

Conversie en inhoud

Maar waar komen de bezoekers voor. Te zien is welke inhoud er daadwerkelijk wordt gelezen. Ook heeft u met uw website waarschijnlijk een duidelijk doel, zoals producten verkopen, interesseformulieren in laten vullen of inschrijven voor uw nieuwsbrief. Of dit gebeurt is ook allemaal terug te zien in de functies van Google Analytics.

Kortom deze functie toevoegen aan uw website heeft alleen maar voordelen en het is ook nog eens gratis!

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!