Places logo
Menu

Betere online vindbaarheid? Dat doet u zo!

Betere online vindbaarheid? Dat doet u zo!

Als ondernemer is het heel belangrijk om online goed vindbaar te zijn. Als potentiële klanten op zoek zijn naar een bedrijf, gebruiken ze vaak zoekmachines en online bedrijvengidsen. Hoe eerder ze uw bedrijf tegenkomen in de zoekresultaten, hoe beter. Om snel in het oog van uw klant te springen, is een must. Dit krijgt u voor elkaar met de volgende tips & tricks.

Begrijp Google

Zorg ervoor dat u Google en haar eisen begrijpt. Dat is nog niet zo eenvoudig, want de exacte positionering van zoekresultaten binnen Google is afhankelijk van tientallen factoren. Een van deze factoren is het gebruik van de juiste zoektermen. Wanneer u de juiste zoektermen heeft gevonden en die op de juiste plaatsen terug laat komen, kunt u beginnen met het schrijven en maken van de website. Schrijf voor de klant met de aandachtspunten van Google in uw achterhoofd. Op het moment dat het een (potentiële) klant bevalt, dan merkt zoekmachine Google dat ook op. Zo houdt de zoekmachine bijvoorbeeld rekening met hoelang iemand op een pagina is of hoe vaak iemand direct de pagina wegklikt.

Wat wil de lezer?

We hebben vastgesteld dat u het beste kunt schrijven voor de lezer. Dit doet u door rekening te houden met uw doelgroep en dus de juiste taal te gebruiken. Maar hoe? De meeste bezoekers zijn scannende lezers, die dus niet hele teksten lezen, maar slechts kleine delen die opvallen. Bij de resultaten die naar boven komen bij een zoekopdracht, lezen ze bijvoorbeeld bijna alleen maar de titel. Bezoekers scannen de resultaten van boven naar onder en van links naar rechts, in een oogopslag. De aandacht verslapt per woord dat gelezen wordt en u wilt dus de aandacht trekken en behouden. Dit kunt u het beste doen door het zoekwoord vooraan de titel plaatsen en de titel niet te lang te maken.

Betrouwbaar gevoel wekken

De meeste lezers zijn dus scanners en om de aandacht van scanners te krijgen, heeft u niet alleen aandachttrekkende elementen nodig, maar ook een gebruiksvriendelijke website. Hierdoor is er gemakkelijk met de site te werken en ervaren gebruikers de website als betrouwbaar. Onder gebruiksgemak valt niet alleen de webtekst, maar ook het logo, het hoofdmenu, de sidebar, afbeeldingen en het design. Wilt u ook een professionele website met een gebruiksvriendelijk design? Kies dan voor een Places Website, al beschikbaar vanaf €99 per jaar.

Places Adverteren

Gaat u graag direct aan de slag met de vergroting van uw online vindbaarheid? Begin met een check die inzicht geeft in hoe en waar u momenteel wordt weergegeven online. Places Bedrijfsvermelding kan u hier goed bij helpen! Met een Places Bedrijfsvermelding bent u vindbaar op Google (maps), Apple maps, Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en andere belangrijke kanalen. Op deze websites zoeken miljoenen potentiële klanten per maand. Meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice op 024 - 3555 299. We helpen uw onderneming graag beter gevonden te worden!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!