Places logo
Menu

Hoe digitaal is de nieuwe ondernemer?

Hoe digitaal is de nieuwe ondernemer?

Als ondernemer moet je met de tijd meegaan. Het wordt belangrijk geacht zo bereikbaar mogelijk te zijn, het liefst via zo veel mogelijk kanalen. Een goed bijgehouden website is sowieso onmisbaar voor een ondernemer in 2017. Maar hebben ook alle ondernemers dat door? Binnenkort komt Telefoonboek.nl met artikelen over de inhoud van ondernemerswebsites. Voor nu zetten we alvast een aantal statistieken op een rij. Hoe steekt de digitale wijsheid van de nieuwe ondernemer in elkaar?

Domeinnaam

Een goede domeinnaam straalt al snel meer professionaliteit uit. Hierbij is het belangrijk dat de naam van het bedrijf terugkomt in het webadres. Dat gegeven wordt in ieder geval ter harte genomen door een groot deel van de ondernemers. Uit eerder onderzoek van Telefoonboek.nl bleek dat 46,6% van de ondernemers (874.776 onderzochte URL"s) de bedrijfsnaam exact overeen laat komen met de domeinnaam. Bij 84,5% komt in ieder geval een deel van de bedrijfsnaam terug.

Beveiliging

Uit ander onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt dat veel websites het gebruik van SSL-gecertificeerde verbindingen nog niet omarmen. SSL is simpel gezegd een beveiligingsprotocol dat voor een beveiligd kanaal zorgt tussen twee computers, bijvoorbeeld tussen een website en een bezoeker daarvan. Het is eenvoudig te herkennen aan de letters "https" in de adresbalk en de afbeelding van een hangslotje. Van de 563.597 onderzochte webadressen maakt slechts 9,0% gebruik van een beveiligde verbinding. Hier liggen dus nog veel mogelijkheden voor verbetering bij ondernemerswebsites.

Mobielvriendelijkheid

Er zijn nog genoeg ondernemerswebsites te vinden waarbij het mobiele gebruiksgemak nog niet geoptimaliseerd is. Maar liefst 54,9% van de 375.496 onderzochte URL"s is nog niet mobielvriendelijk. In deze gevallen wordt het normale formaat van de desktopversie geopend op de mobiele telefoon. Het gevolg: onleesbare teksten, niet werkende interfaces en het wegvallen van delen van de pagina. En dat terwijl het maken van een responsive of mobielvriendelijke website niet eens heel moeilijk of duur hoeft te zijn.

Analytics

Via Google Analytics kunnen ondernemers makkelijk inzicht krijgen in de bezoekersstromen op hun webpagina. Ze krijgen zo eenvoudig een idee van wat de bezoeker interessant vindt. Toch hebben lang niet alle ondernemers dat door. Slechts in een kleine 2% van de 425.048 onderzochte website werd Google Analytics gedetecteerd.

Conclusie

De digitale wijsheid van de gemiddelde ondernemer biedt een hoop ruimte voor verbetering. De basiskennis over hun digitale thuis is daar, maar de mogelijkheden worden nog niet optimaal benut. Met een paar extra handelingen kan er al veel winst behaald worden, zowel voor de klant als voor de ondernemer zelf.

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!