Places logo
Menu

54% van de klanten staan wel eens voor een gesloten winkeldeur door onjuiste openingstijden

54% van de klanten staan wel eens voor een gesloten winkeldeur door onjuiste openingstijden

Uit onderzoek van Places Bedrijfsvermelding met 5.378 unieke bedrijven die afkomstig zijn van Openingstijden.com blijkt dat 54% hun online openingstijden niet up-to-date hebben. Slechts 46% van de bedrijven hadden hun online bedrijfsvermelding wel op orde (Places.nl, 2020). Places Bedrijfsvermelding adviseert ondernemers dan ook om hun openingstijden up-to-date te houden bij de diverse online kanalen. Hiermee worden vervelende verrassingen voor consumenten, zoals voor een dichte deur staan, voorkomen.

Het belang van actuele online bedrijfsgegevens

Uit onderzoek van BrightLocal (2018) blijkt dat maar liefst 93% van de consumenten aangeeft gefrustreerd te zijn wanneer informatie niet correspondeert met online bedrijfsgegevens. Hiernaast toonde Google in 2014 al middels onderzoek aan dat 50% van de consumenten die een lokale zoekopdracht op hun smartphone uitvoeren, dezelfde dag nog die winkel bezoeken. Kortom, het is belangrijk om bedrijfsgegevens actueel te houden om (potentiële) klanten aan te trekken en tevreden te houden.

Het online actualiseren van bedrijfsgegevens is niet altijd eenvoudig. Voor sommige ondernemers kost het veel tijd en moeite om openingstijden in verschillende zoekmachines en navigatiesystemen bij te houden. Diensten als Places Bedrijfsvermelding kunnen deze ondernemers ondersteunen bij het up-to-date houden van hun bedrijfsgegevens. Zo zijn bedrijven online beter vindbaar in de belangrijkste zoekmachines en navigatiesystemen.

Actuele openingstijden zorgen voor betere online zichtbaarheid

Meer dan 66.000 bedrijven in Nederland hebben hun openingstijden geregistreerd op Openingstijden.com. Hier hebben ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijf te claimen of aan te melden en kunnen zij aangeven wat hun openingstijden zijn. Dit helpt hen niet alleen om actuele openingstijden te tonen, maar ook om beter gevonden te worden in online zoekresultaten.

Foto: Canva

Openingstijden.com is een initiatief van Telefoonboek BV uit Nijmegen. De analyse is uitgevoerd op basis van de beschikbare data die werd verkregen op 17 januari 2020.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!