Places logo
Menu

54% van de klanten staan wel eens voor een gesloten winkeldeur door onjuiste openingstijden

54% van de klanten staan wel eens voor een gesloten winkeldeur door onjuiste openingstijden

Uit onderzoek van Places Bedrijfsvermelding met 5.378 unieke bedrijven die afkomstig zijn van Openingstijden.com blijkt dat 54% hun online openingstijden niet up-to-date hebben. Slechts 46% van de bedrijven hadden hun online bedrijfsvermelding wel op orde (Places.nl, 2020). Places Bedrijfsvermelding adviseert ondernemers dan ook om hun openingstijden up-to-date te houden bij de diverse online kanalen. Hiermee worden vervelende verrassingen voor consumenten, zoals voor een dichte deur staan, voorkomen.

Het belang van actuele online bedrijfsgegevens

Uit onderzoek van BrightLocal (2018) blijkt dat maar liefst 93% van de consumenten aangeeft gefrustreerd te zijn wanneer informatie niet correspondeert met online bedrijfsgegevens. Hiernaast toonde Google in 2014 al middels onderzoek aan dat 50% van de consumenten die een lokale zoekopdracht op hun smartphone uitvoeren, dezelfde dag nog die winkel bezoeken. Kortom, het is belangrijk om bedrijfsgegevens actueel te houden om (potentiële) klanten aan te trekken en tevreden te houden.

Het online actualiseren van bedrijfsgegevens is niet altijd eenvoudig. Voor sommige ondernemers kost het veel tijd en moeite om openingstijden in verschillende zoekmachines en navigatiesystemen bij te houden. Diensten als Places Bedrijfsvermelding kunnen deze ondernemers ondersteunen bij het up-to-date houden van hun bedrijfsgegevens. Zo zijn bedrijven online beter vindbaar in de belangrijkste zoekmachines en navigatiesystemen.

Actuele openingstijden zorgen voor betere online zichtbaarheid

Meer dan 66.000 bedrijven in Nederland hebben hun openingstijden geregistreerd op Openingstijden.com. Hier hebben ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijf te claimen of aan te melden en kunnen zij aangeven wat hun openingstijden zijn. Dit helpt hen niet alleen om actuele openingstijden te tonen, maar ook om beter gevonden te worden in online zoekresultaten.

Foto: Canva

Openingstijden.com is een initiatief van Telefoonboek BV uit Nijmegen. De analyse is uitgevoerd op basis van de beschikbare data die werd verkregen op 17 januari 2020.

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!