Places logo
Menu

5 manieren uw naamsbekendheid te vergroten

5 manieren uw naamsbekendheid te vergroten

Als startende ondernemer is het soms moeilijk om te weten waar te beginnen. Hoe bereikt u potentiële klanten en zorgt u dat ze interesse krijgen in uw producten en diensten? Het is belangrijk om op te vallen tussen alle concurrenten en een goede naamsbekendheid op te bouwen. Hiervoor moet uw bedrijf duidelijk herkenbaar en vindbaar zijn. Lees hier hoe u uw naamsbekendheid kunt vergroten en uw bedrijf op de kaart kunt zetten.

1. Professioneel visitekaartje

Potentiële klanten denken eerder aan u terug wanneer u werkt met een visitekaartje. Een professioneel visitekaartje zorgt voor een goede indruk die blijft hangen. Zorg dat de belangrijkste gegevens er op staan en dat het kaartje meer vertelt over uw dienstverlening. Zo kunt u interesse wekken en hebben klanten meteen de juiste gegevens bij de hand. U kunt uw visitekaartje laten maken door een professionele drukker, maar u kunt er ook voor kiezen uw visitekaartje zelf te ontwerpen. Microsoft Office Publisher is hiervoor een geschikt programma. Met deze software kunt u op een eenvoudige en effectieve manier uw eigen visitekaartje ontwerpen.

2. Adverteren via internet

Als startende ondernemer is reclame maken voor uw bedrijf essentieel. Reclame is namelijk een ideale manier om meer naamsbekendheid en dus klanten te krijgen. Profiteer daarom van de gratis reclamemogelijkheden van het internet. U kunt bijvoorbeeld een bedrijfsvermelding plaatsen op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl vergroot de online vindbaarheid van uw bedrijf. Met ruim 5,5 miljoen bezoekers per maand is deze website de grootste bedrijvengids van Nederland. Om op te vallen tussen uw concurrenten is het aan te raden uw bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl volledig te maken. Via Places.nl kunt u gemakkelijk een account aanmaken om uw bedrijfsgegevens gratis te beheren. U kunt hierbij ook kiezen voor een uitgebreide bedrijfsvermelding waarbij u de mogelijkheid heeft om uw website, bedrijfslogo en bedrijfsfoto's weer te geven.

3. Duidelijke website

Een goede website is tegenwoordig onmisbaar. Met een succesvolle website kunt u uw bedrijf presenteren en nieuwe klanten winnen. Voor potentiële klanten is het prettig om te zien wat u aanbiedt en hoe ze uw bedrijf kunnen bereiken. Om te zorgen dat uw website ook beter vindbaar is via Google kunt u gebruik maken van Search Engine Optimalization (SEO). Wanneer klanten naar u zoeken op het internet vinden zij uw website sneller en beter waardoor u ook meer bezoekers trekt naar uw website.

4. Het schrijven van blogs

Door het schrijven van een blog kunt u meer aandacht vestigen op uw bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld schrijven over uw vak of andere ondernemers tips geven. Een blog is een ideale manier om aan potentiële klanten te laten zien waar u goed in bent en waar u verstand van heeft. Heeft u bijvoorbeeld een kapsalon geopend? Wanneer u schrijft over nieuwe trendy kapsels of interessante weetjes weten klanten dat ze bij u hiervoor terecht kunnen. Het met regelmaat plaatsen van blogberichten zorgt voor een betrouwbaar gevoel bij klanten. Als het schrijven van blogs niet voor u is weggelegd, kunt u altijd nog actief reacties plaatsen bij blogs die zich richten op uw doelgroep.

5. Social Media

Social media zijn zoals bekend ook een ideale manier om meer aandacht naar uw bedrijf te trekken. Succesvol gebruik van Social media kan zorgen voor een betere reputatie, betere online vindbaarheid en direct contact met uw doelgroep. Gebruik Social Media daarom om uw bedrijf te presenteren. Voorbeelden van populaire Social Media kanalen zijn Twitter, Facebook, Linkedln en bijvoorbeeld Youtube. Zorg dat deze sociale netwerken ook op uw website en op Telefoonboek.nl worden vermeld. U kunt uw Social Media links gemakkelijk op Telefoonboek.nl plaatsen door een account aan te maken op Places.nl.

6. Mond-tot-mond reclame

En dan is er ten slotte natuurlijk ook nog de mond-tot-mond reclame. Mond-tot-mond reclame bestaat al zolang er mensen zijn en is waarschijnlijk de bekendste en goedkoopste manier van marketing. Positieve mond-tot-mond reclame krijgt u door het hebben van tevreden klanten. Tevreden klanten zorgen voor een betrouwbare indruk en kunnen uw bedrijf bij anderen aanbevelen. Zorg dus vanaf het begin dat de ervaringen van uw klant positief zijn en lever goede kwaliteit. Herinner tevreden klanten ook regelmatig aan uw onderneming via bijvoorbeeld een nieuwsbrief, evenementen, blogs, Social Media en acties. Zo onderhoudt u contact met de klant en blijft uw naam bekend. Met deze tips komt u al een stuk verder met het vergroten van uw naamsbekendheid en bereikt u meer potentiële klanten. Houd onze blog in de gaten voor meer tips voor uw bedrijf.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!