Places logo
Menu

Online gegevens blijken bij tweederde van de tandartsen niet veilig

Online gegevens blijken bij tweederde van de tandartsen niet veilig

Recentelijk werd bekend gemaakt dat veel websites nog niet beschikken over een SSL-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat gegevens veilig zijn op websites en niet toegankelijk zijn voor derden of hackers. Het SSL-certificaat speelt dus een grote rol met betrekking tot de privacy van klanten en gebruikers van websites. Onderzoek heeft al uitgewezen dat dierenartsen, psychologen en groothandelaren vaak onveilige websites hebben. Komen tandartsen beter uit de bus? Of kunnen zij lachen als boeren met kiespijn? Places Nieuws nam de websites van tandartsen onder de loep.

Twee derde van websites onveilig

In de database van Telefoonboek.nl staan in totaal 2347 websites in de categorie "tandarts" . Van deze websites hebben 888 een SSL-certificaat, wat neerkomt op 37,8%. Dat betekent dat bij ongeveer twee derde van alle tandartswebsites persoonlijke gegevens gemakkelijk door derden onderschept kunnen worden. Ondanks dat hier nog veel ruimte voor verbetering bestaat, doen de tandartsen het gemiddeld niet slecht. Bij dierenartsen en psychologen waren 80% en respectievelijk 75% van de websites niet beveiligd. Bij tandartsen is dit slechts 62,2%.

Websites van tandartsen niet vriendelijk voor mobiele gebruikers

Naast de veiligheid is ook de gebruiksvriendelijkheid een belangrijk criterium voor een goede website. Nu we steeds meer gebruik maken van smart devices om informatie op het internet te zoeken, is het voor de gebruiksvriendelijkheid noodzakelijk dat websites responsive zijn. Dit houdt in dat ze schaalbaar zijn, dus dat de grootte van de website zich aanpast aan het formaat van het scherm. Zo kan de gebruiker alle noodzakelijke informatie in één oogopslag zien. Het blijkt dat slechts 22% van de websites van tandartsen schaalbaar is. Het overige percentage is niet goed te bereiken met mobiele apparaten.

Wat is een SSL-certificaat precies?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een laag tussen de server van een website en de internetbrowser bestaat. Deze beveiligt ingevulde gegevens en zorgt ervoor dat hackers of derden hier geen toegang tot krijgen. Een website met SSL-certificaat kunt u herkennen aan de URL, die begint met "https" in plaats van "http". Ook staat er naast de URL vaak een groen hangslot, wat duidt op het beschikken over een SSL-certificaat.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!