Places logo
Menu

Zzp-er met eigen webshop? Verhoog de omzet van uw webwinkel met deze vijf tips

Zzp-er met eigen webshop? Verhoog de omzet van uw webwinkel met deze vijf tips

Draait u met uw webshop al een tijdje mee in de zzp-wereld maar zit er de laatste tijd maar weinig groei in uw omzet? Of begint u juist net met ondernemen en wilt u graag een vlotte start maken? Lees dan snel verder, want met deze vijf tips verhoogt u de omzet van uw webshop binnen no time.

Tip 1 - Neem uw klant als uitgangspunt voor uw webwinkel

Het belangrijkste voor het verhogen van de omzet van uw webshop is misschien wel het centraal stellen van de klant. Bedenk voor uzelf: waar heb ik behoefte aan als ik een potentiële klant ben van een webshop in deze branche? Is deze webshop gebruiksvriendelijk genoeg? Verkoopt u producten waarbij de klant graag veel informatie verzamelt en op basis van deze informatie een aankoop afweegt, schroom dan niet om deze informatie op een duidelijke manier te presenteren.

Tip 2 - Maak uw webshop SEO-proof

SEO optimalisatie zorgt ervoor dat uw webshop beter vindbaar wordt en hangt daarmee samen met de voorgaande tip. Breng voor uzelf in kaart welke zoekwoorden uw potentiële klanten gebruiken wanneer ze uit moeten komen op uw webshop. Gebruik hier bijvoorbeeld Google Keywordplanner voor en implementeer deze op uw eigen webpagina. Dit kan bijvoorbeeld in de meta-beschrijving van uw webwinkel. Dit zijn teksten die weergegeven worden bij een zoekresultaat in Google. Heeft u een webwinkel met veel verschillende producten? Zorg dan voor verschillende categoriepagina's. Dit zorgt niet alleen voor een overzichtelijke webshop, maar geeft u ook de kans extra pagina's zo in te vullen dat ze goed vindbaar zijn. Wilt u zich meer verdiepen in SEO? Lees dan dit artikel.

Tip 3 - Maak gebruik van (win)acties

Bedenk een leuke winactie die klanten aan uw webshop bindt. Laat klanten bijvoorbeeld kans maken op het winnen van een passend product wanneer zij een bestelling doen voor een bepaalde datum of wanneer zij zich abonneren op de maandelijkse nieuwsbrief. Zo zorgt u voor meer leads naar uw webshop en vergroot u de kans op verhoogde conversie, maar zorgt u ook meteen voor klantenbinding.

Tip 4 - Verhoog de betrouwbaarheid van uw webshop

Een betrouwbare uitstraling doet wonderen. Voeg een keurmerk toe, neem onzekerheden weg door bepaalde diensten aan te bieden zoals gratis retourneren en zorg dat klanten makkelijk uw contactgegevens kunnen vinden in het geval van vragen over producten of eventuele klachten. Maak de drempel om contact op te nemen met u voor hen zo laag mogelijk.

Tip 5 - Pas de beïnvloedingsprincipes van Cialdini toe

De zeven beïnvloedingsprincipes van Cialdini kunnen ook bijdragen aan de omzet van uw webshop. Deze zijn bedoeld om de potentiële klant nét even dat duwtje in de goede richting te geven om over te gaan op de aankoop. Het zijn er zeven in totaal, maar bekijk vooral per principe of deze voor uw webwinkel van toepassing kan zijn. Zo kan het principe 'sociale bewijskracht' worden toegepast door het toevoegen van reviews van klanten en kan het principe 'schaarste' worden geïmplementeerd door producten maar tot een bepaalde datum te verkopen. Hier leest u meer over Cialdini.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!