Places logo
Menu

Zo plaatst u uw onderneming op de kaart met Google Places

Zo plaatst u uw onderneming op de kaart met Google Places

De smartphone vervult een belangrijke plaats in de maatschappij. Wie heeft er geen? Technologie wordt dus steeds belangrijker, ook voor u als ondernemer. De digitalisering heeft ook gevolgen voor uw bedrijf: wie het snelst gevonden wordt op het internet, werft de meeste klanten. Het is dus belangrijk om vindbaar te zijn op internet, via computer, tablet of mobiele telefoon. In deze blog bespreekt Places.nl de voordelen van Google Places voor ondernemers.

Wat is Google Places?

Als mensen via de computer of hun mobiele telefoon zoeken naar bedrijven wordt vaak als eerste verwezen naar Google Places. Dit is de kaart die u te zien krijgt als u zoekt naar een bedrijf via Google, ook wel 'lokale bedrijfsresultaten' genoemd. Deze resultaten zijn boven de andere zoekresultaten geplaatst, en dit is voor u als ondernemer een gunstige plaats om gevonden te worden. Het zet u dus letterlijk 'op de kaart'.

Waarom Google Places gebruiken?

Google Places is een dienst van Google waar bedrijfseigenaren een plaatspagina kunnen aanmaken voor hun bedrijf. Steeds meer bedrijven hebben zich geregistreerd op Google Places waardoor de concurrentie sterk toeneemt. Google Places is geheel gratis en vrij eenvoudig in gebruik. Iemand die zich aanmeldt bij Google Places, krijgt automatisch een profielpagina waarop u gegevens over uw bedrijf kunt invullen. Mensen die uw bedrijf gevonden hebben via Places, kunnen zo naast uw locatie ook algemene gegevens zien over uw bedrijf. Deze gegevens worden verzameld vanaf andere websites die al op het internet staan. Daarnaast is het gebruik van Google Places handig als u geen eigen website beheert, omdat er op de plaatspagina een breed scala aan informatie gezet kan worden. In het artikel 'Maak gebruik van Google Places' vindt u hoe u stap voor stap een account aanmaakt op Google Places.

Optimaliseer uw pagina

Hoe kunt u er nou voor zorgen om toch bovenaan (of in ieder geval zo ver mogelijk bovenaan) de pagina komen te staan bij de zoekresultaten? Ten eerste is het van belang dat u een 100% score haalt en dus alle velden invult die mogelijk zijn. Hoe vollediger, des te sneller uw bedrijf gevonden zal worden. Ten tweede is het belangrijk dat u uw keywords en zoektermen herhaalt in de beschrijving van uw bedrijf. Het helpt zelfs nog meer als u dezelfde woorden gebruikt als op uw website. Google ziet dit als een bevestiging dat uw bedrijfsgegevens kloppen en zal daarom uw bedrijf meer naar boven verplaatsen bij de zoekresultaten. Tot slot is het handig om zoveel mogelijk categorieën aan te vinken op uw Google Places pagina. Zo is de kans groter om sneller gevonden te worden en eerder bovenaan te staan tussen de zoekresultaten. In onze blog 'Gevonden worden? Zo verschijnt u hoger in de zoekresultaten' vindt u nog meer tips om uw bedrijf hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen.

Toon ook uw locatie via Places

Met een bedrijfsvermelding op onze site www.places.nl toont u ook uw locatie. Het aanmaken van een gratis Places account is dus heel bruikbaar om al uw bedrijfsgegevens te bundelen en zo snel gevonden te worden in de Google zoekresultaten. Meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice op het nummer 024-3555299. Wij helpen u dan graag uw onderneming op de kaart te zetten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!