Places logo
Menu

Zo houdt u Google en uw lezers te vriend!

Zo houdt u Google en uw lezers te vriend!

De balans vinden tussen een goede online vindbaarheid en creativiteit: veel copywriters hebben hier moeite mee. Een copywriter is iemand die korte teksten schrijft. Hiervoor maakt een copywriter vaak gebruik van bestaande teksten. Webteksten dragen bij aan een goede online vindbaarheid, maar hoe zorgt u er nou voor dat u zowel Google als uw lezers tevreden stelt? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Wees vernieuwend!

Voor Google is uw tekst meer waard als meer mensen deze tekst delen. Een tekst wordt alleen gedeeld als deze inspireert. Kom daarom met iets nieuws en geef toepasbare tips. Zorg er ook voor dat u unieke content plaatst. Met alleen kopiëren en plakken vanuit andermans teksten verbetert u uw vindbaarheid niet, want daar houdt Google niet zo van. Maar doe dit niet alleen voor Google: ook voor uw lezers is het fijn om iets nieuws te lezen en uw kijk op een onderwerp te ontdekken.

Zoekwoorden

Plaats uw zoekwoord in de titel. Hoe meer uw zoekwoord opvalt, hoe makkelijker Google uw tekst op bruikbaarheid voor de lezer kan beoordelen. Google kijkt hierbij naar wat voor de lezer opvalt. Het zoekwoord is dus zowel voor Google als voor de lezer relevant. Maak niet overmatig gebruik van zoekwoorden. Dit maakt uw tekst voor lezers lastiger te lezen. Gebruik daarom synoniemen.

Vaak gebruiken mensen meerdere zoekwoorden voor wat ze zoeken op Google. Zoek specifieke zoekwoorden voor uw tekst, want die helpen de aandacht te trekken van lezers die gericht zoeken. Bovendien is zo het zoekvolume kleiner, waardoor u minder concurrentie heeft en lezers dus eerder bij uw tekst terecht komen. Maak daarbij gebruik van long-tail zoekwoorden: zoekwoorden die bestaan uit een combinatie van tenminste drie zoekwoorden. Door af te wisselen tussen die zoekwoorden vergroot u de kans dat lezers bij u terecht komen!

Overzichtelijke teksten

Een lange lap tekst lezen is voor niemand fijn. Maak daarom gebruik van tussenkoppen. Zo ziet een lezer gelijk wat de inhoud van uw tekst is. Als u ook nog een inhoudsopgave toevoegt aan het begin van uw tekst, kunt u ook nog intern linken en wordt uw vindbaarheid weer verhoogd. Ook bulletpoints zorgen voor een overzichtelijke tekst. Daarnaast dwingen ze, door het puntsgewijze schrijven, u alleen de informatie op te schrijven die echt relevant is. Zo wordt uw tekst fijner leesbaar.

Meer tips voor online vindbaarheid

Link ook naar andere interessante en relevante pagina's waar een lezer meer informatie kan vinden. Ook door afbeeldingen kunt u uw vindbaarheid verhogen. Verwerk uw zoekwoord in de bestandsnaam van de afbeelding. Gebruik wel echt alleen afbeeldingen die wat toevoegen aan de tekst, anders doet dit de kwaliteit van uw tekst geen goed. Zorg voor interactie bij uw tekst. Google plaatst teksten hoger in de zoekresultaten als er meer reacties op een tekst komen. Maar hoe krijgt u nou reacties? Stel vragen en spreek de lezer aan, dan heeft u de grootste kans!

Places bedrijfsvermelding

Niet alleen door het optimaliseren van online teksten wordt u beter vindbaar, maar ook door een uitgebreide bedrijfsvermelding op Places.nl te activeren. Zo bent u beter vindbaar voor uw (potentiële) klanten. Hoe meer gegevens, hoe groter de kans dat een (potentiële) klant contact met u opneemt. U kunt een bedrijfsvermelding helemaal gratis aanmaken. Ook adverteert u gemakkelijk met enkele zoekwoorden en plaatsen en komt u zo boven uw concurrenten te staan! Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Places op het telefoonnummer 024 – 3555 299. Wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!