Places logo
Menu

Zet uw bedrijf op de kaart met Facebook

Zet uw bedrijf op de kaart met Facebook

Voor beginnende ondernemers zijn social media een uitkomst. In korte tijd kunt u naamsbekendheid voor uw mkb creëren en tegelijkertijd een groot publiek bereiken. In deze blog legt Places.nl u uit hoe u in enkele stappen uw bedrijf op de kaart zet met Facebook.

De juiste afmetingen voor een professionele uitstraling

Wanneer u een bedrijfsprofiel aanmaakt op Facebook, dan zult u zien dat u veel mogelijkheden heeft om informatie toe te voegen. Maar hoe maakt u in weinig tijd gemakkelijk een efficiënt bedrijfsprofiel dat er ook nog eens professioneel uit ziet? Voeg afbeeldingen toe met de juiste afmetingen. Is uw afbeelding te klein, dan wordt deze niet optimaal weergegeven. En zijn de verhoudingen niet goed, dan kan het zijn dat uw afbeelding vervormt. U kunt het beste de volgende afmetingen hanteren: - Profielfoto 125 x 125 pixels - Facebook-omslagfoto 851 x 315 pixels - Afbeeldingen in posts 403 x 403 pixels - Facebook mijlpalen (getoond bij belangrijke gebeurtenissen): 843 x 403 pixels

Zorg voor een goede Facebook EdgeRank

Nu de basis van uw bedrijfsprofiel is ingesteld, is het tijd om relevante informatie te plaatsen in de vorm van posts en updates. Bedenk wel dat uw bericht bovenop de stapel posts terecht komt van uw volgers. Alleen informatie plaatsen is dus niet genoeg, uw informatie moet ook opvallen! De berichten die u plaatst worden gekoppeld aan een zogenaamde Facebook EdgeRank. Heeft u een goede EdgeRank, dan betekent dat dat u goed zichtbaar bent in nieuwsoverzichten. Lees hier meer over de berekening van uw Facebook EdgeRank en optimaliseer uw positie in het nieuwsoverzicht van Facebook.

Plaats relevante content voor uw doelgroep

Facebook biedt u als ondernemer veel opties om uw bedrijf te promoten. Kies bijvoorbeeld voor een advertentie, maak gebruik van gesponsorde verslagen, of start een campagne. Dat laatste hoeft niet duur te zijn! Met deze tips zet u een Facebook-campagne voor uw bedrijf op. Zo kunnen ook bij uw onderneming de 'likes' binnenstromen.

Houd contactgegevens actueel

U heeft inmiddels uw Facebook bedrijfsprofiel ingesteld met aantrekkelijke afbeeldingen en interessante informatie, maar er is nog een belangrijk aandachtspunt: weet de klant wel hoe u te bereiken bent buiten Facebook? Zorg ervoor dat u onder het kopje 'Info' uw contactgegevens volledig vermeldt. Met een korte omschrijving maakt u uw bezoeker in enkele seconden duidelijk wat u doet en wat u voor uw potentiële klant kunt betekenen. Vermeld uw actuele telefoonnummer(s) en uw website, en zorg dat u ook buiten Facebook goed te vinden bent. Maak een bedrijfsvermelding aan op Telefoonboek.nl en zet uw onderneming ook buiten Facebook gemakkelijk op de kaart. Hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice op het nummer 024 - 3555299, wij helpen u graag uw vindbaarheid te vergroten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!