Places logo
Menu

Word beter online vindbaar en laat de bezoekersaantallen van uw website toenemen

Word beter online vindbaar en laat de bezoekersaantallen van uw website toenemen

Het internet is een ontzettend belangrijk platform voor ondernemers. Zo bleek bijvoorbeeld recentelijk uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) dat internetwinkels een grote groei door hebben gemaakt het afgelopen jaar. Op Places Nieuws zijn al veel blogberichten verschenen over wat een goede website maakt. Maar als u een goede website hebt, is de volgende stap om ervoor te zorgen dat deze ook daadwerkelijk bezocht wordt. Daarom volgen in dit artikel een aantal handige tips om beter online vindbaar te worden en zo het aantal bezoekers van uw website te laten toenemen.

Zoekmachine optimalisatie

Een belangrijke factor voor het genereren van meer bezoekers is zoekmachine optimalisatie. Tegenwoordig krijgen veel websites een groot deel van hun bezoekers namelijk via Google. Daarom is het belangrijk dat uw website zo goed mogelijk is aangepast aan Google, zodat deze zo hoog mogelijk in de resultaten verschijnt. Dit wordt ook wel zoekmachine optimalisatie of SEO (van het Engelse search engine optimization) genoemd. Veel van de volgende tips dragen bij aan de zoekmachine optimalisatie.

Regelmatig posten

Voor meer bezoekers is het ten eerste belangrijk dat u uw website goed up-to-date houdt. Zorg er dus voor dat je regelmatig nieuwe blogs schrijft of andere bijdragen deelt om bezoekers naar uw website te trekken. Als bezoekers weten dat ze een regelmatige update kunnen verwachten, komen ze ook vaker weer terug. Daarnaast kan het ook helpen om een keer een gastblog te schrijven voor een andere website. Door uw expertise over uw eigen vakgebied op een andere blog te delen, komt u met een nieuwe doelgroep in aanraking, die wellicht ook uw eigen website gaat bezoeken.

Gebruik de juiste zoekwoorden

Voor de zoekmachine optimalisatie is het daarnaast essentieel dat u de juiste zoekwoorden gebruikt in uw content. Door goed te omschrijven wat uw producten en diensten inhouden, kan Google beter indexeren waar de pagina over gaat en zult u ook hoger in de Google zoekresultaten terecht komen. Wanneer u uw teksten schrijft is het dus belangrijk om erbij stil te staan op welke zoekwoorden u gevonden wilt worden. Probeer dan ook zo specifiek mogelijk te zijn in uw teksten.

Linkbuilding

Een ander belangrijk onderdeel van de SEO is linkbuilding. Google indexeert websites onder andere op basis van de relevantie van een website. Deze wordt vastgesteld op basis van het aantal linkjes naar de website toe. Daarom is het dus belangrijk om meer linkjes naar uw website te verkrijgen. Daarvoor is het aan de ene kant belangrijk om goede content te schrijven. Deze wordt gedeeld door andere bedrijven, die dan vaak een link terugplaatsen naar uw website. Zorg er ook voor dat een linkje naar uw website geplaatst wordt in gastbijdrages op andere websites. Als laatste kunt u ook websites, die relevant zijn voor uw onderneming, vragen of zij een link willen opnemen naar uw website, mits dit relevant is voor hun doelgroep. Let op: het kopen van links of het deelnemen aan linkuitwisselingsprogramma's is verboden en wordt door Google bestraft!

Traffic inkopen

Een andere mogelijkheid om meer bezoekers te krijgen is simpelweg het inkopen van traffic. Dit is verkeer naar uw website, dus meer bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld door te adverteren met Google Adwords. Hierdoor komt u in de advertentieruimte boven de organische zoekresultaten te staan. U betaalt per klik op de link naar uw pagina.

Gebruikersvriendelijk

Een laatste belangrijke tip is de gebruiksvriendelijkheid van de website. Ook dit is belangrijk voor Google. Een erg belangrijk punt hierbij is de schaalbaarheid. Dit betekent of de website zichzelf kan aanpassen aan een in omvang veranderende gebruikersomgeving, bijv. aan het formaat van een smartphone- of tabletscherm. Een ander belangrijk punt is het beschikken over een SSL-certificaat, aangezien Google een voorkeur geeft aan een veilige website.

Wilt u graag een professionele website met SSL-certificering? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief. Klik hieronder voor meer informatie over Places Websites en ga direct aan de slag met uw eigen site.

Meer informatie over Places Websites

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!